• 1. Daha Önce SEOcry.com üstünden yayın yapan sitemiz Cryptosam Forum olarak yeni alan adımıza aktarılmıştır.
    2. Sitemize kayıtlar incelemeden geçerek tamamlanmaktadır. Tüm kayıtları tek tek inceleyerek platformumuzda en doğru kişiler ile fikir alış verişi yapmaya - yapmanıza gayret ediyoruz.

Yeni siteler için seo nasıl yapılmalı?

antijen

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba, öncelikle yeni siteler için site içi optimizasyon ve sadece içerik ekle diyen arkadaşların devamını okuyup zaman kaybetmesine gerek yok, şimdiden teşekkür ediyorum :)

İçerik ve site içini kenara koyarsak nasıl çalışmalar yapmalıyız? Yeni açacağım bir site için aşağıdaki çalışmaları yapmayı düşünüyorum , sizin önerilerinizi alabilir miyim?

İzlemeyi düşündüğüm yol
**************************
1. Ana siteden önce 2 paravan(.com) açtım, 1 ay boyunca günlük içerik girdim. İçerik sıklığını azalttım haftada 2'ye düşürdüm.
2. Ana siteyi kurdum. Site içi optimizasyonları tamamlayıp, günde 1-2 makale olarak içerik girmeyi düşünüyorum. Ayrıca Facebook, Twitter, Pinterest ve İnstagram hesaplarını açıp, açtığım konuları günlük olarak herbirinde farklı bir yorumla paylaşmayı düşünüyorum.
3. Tumblr, weebly, wordpress gibi birkaç yerden blog açıp içine spin makale atmayı düşünüyorum. Bunları da 1-2 ay geçmesini bekleyeceğim.
4. Ana siteyi kurduktan 1-2 hafta sonra D.A yüksek 2 tane siteden, url, siteadi.com ve siteadi şeklinde tanıtım yazısı alacağım.
5. Tüm bu işlemler yapılırken, Senuke programıyla basit şablon oluşturup oradaki linklere oluşturduğum spinli free bloglara kasacağım.
6. Ücretsiz bloglardan , paravanlarıma onlardan da ana sitemin alt sayfalarına backlink vereceğim.
7. Ayrıca ana siteye video, pdf, soru sorma ve ilgili forumların ilgili kategorilerine image backlink almayı düşünüyorum.


Anahtar kelime ile backlink alımına 3 aydan sonra başlamayı düşünüyorum. Zaten moda sitesi olacağı için bana hit getirecek alt sayfalar olacak.

***********************************************************

Başka önerisi olan yada beni tasdik etmediğiniz noktalar nelerdir? Sadece içerikle hit alındığına açıkcası inanmıyorum. Özellikle piyasada daha haftasını doldurmamış ama 100-200 hitlere çıkmış siteleri gördükten sonra.

Hanıma moda sitesi açacağım, birşeyler kazandırmazsa dırdırının bitmeyeceğini düşünerek sizin de görüşlerinizi almak istedim :D

************************************************************

Üşenmedim kafamdaki planı çizdim. Hepsi bir anda yapılacak şeyler değil hem süre açısından hem de risk açısından sıkıntılı olabilir. O yüzden ücretli olan paravanlardan başladım. Onlardan 1-2 ay geçmeden anasiteye link çıkmayı düşünmüyorum diğerlerinden ise haftada 3er 5er düşünmekteyim.

Blog olarak ise P.A yüksek spin içeriklerle beslenmiş wordpress, tumblr, blogspot ve weebly düşünüyorum. Yorum backlink değil yani.

2yxf9fb.png
 
Son düzenleme:
konuyu güncelledim, biraz karışık olduğunun farkındayım. Tecrübelilerden tavsiyeler geldikçe düzenleyeceğim.
 
1. Anahtar kelime ile backlink alımına 3 aydan sonra başlamayı düşünüyorum. (Ben buna katılmıyorum. Çok uzun 3 ay.)
2. Tumblr, weebly, wordpress gibi birkaç yerden blog açıp içine spin makale atmayı düşünüyorum. Bunları da 1-2 ay geçmesini bekleyeceğim. (Buna spin olayına karşıyım. Bence resim botu yazdır 2 şer 3 er cümle ile moda üstüne resim atıp besle bunları.)
3. İçerik ana siteye 2 adet haftada çok az.
4. Wikiler filan görselinde ana siteye görünüyor. Yabancı wikilerden trye bence çıkma ya da sadece çeşitlilik için çok az çık.
5. Tarih olayına fazla takılma yok şuna 3 ay sonra geçeyim dersin tanıtım yazısına doğal durmaz buda.

Bunun dışında yeni sitelere harfiyen şunu uyguluyorum:

seo-yol-haritasi.jpg

Tamamen uyguladıklarımı: http://www.cryptosam.com/2015-yili-icin-seo/
şurada harfiyen anlattım.
 
1. madde bana da açıkcası saçma geliyor, heryerde bu şekilde okuduğum için böyle bir düşünceye kapıldım. Zamanlamalar konusundaki önerilerinizi dikkate alacağım hocam, biraz ürkek olduk sanırım bu güncellemelerden sonra.
 
Değerli arkadaşlar, sitelerin bilgilerini, ne iş yaptığını falan girdiğimiz ve google, yandex gibi arama motorlarının oradan data çektiği site neydi acaba? daemon daemoz gibi birşeydi ama çıkaramıyorum.
 
Valla Samet'in yazdıkları güzel de, nereye yapacan hacı bunları :S Vakit yok ki anasını satayım. :/
 
Geri
Üst