Öncelikle
@Pentagram arkadaşımızı, bu tür bir yanıt yazdığı için kınıyorum ve saygıya davet ediyorum. Bu forumun, diğer forumlar gibi olmasına izin verilmemeli. Bu konuda yöneticilerin sağduyulu olmaları gerekiyor.
Yetişkin içerik konusuna gelince, benim bu konuda ciddi şüphelerim bulunuyor.
Bilindiği üzere iyi bir backlink, farklı sektörden alınmamalıdır. Yani oyuncak sitesi, oyuncak ya da benzeri sitelerden link almalıdır. Peki neden?
Google, aynı sektörden backlinki doğal görüyor ama web yöneticilerine, her fırsatta parayla link alınmamasını öğütlüyor.
Bu noktada soruyorum sizlere;
Hangi insan, rakibine link verip, onun üste çıkmasına katkı sağlar? (varsa istisnaları görmezden gelelim)
Durum böyle olunca, çelişkili duruyor. Backlinki aynı sektörden, rakibinden al ama parayla satın alma, doğal ol! Doğal yolla rakibinizden asla link alamazsınız. Bu konuda, bazen paranız bile geçmez. Yani ömür boyu, rakiplerinizin sitenizi tavsiye etmesini beklersiniz. Tabi bu gerçekleşmez.
Bir diğer nokta;
Yetişkin içerikli sitelerin, Google gözünde ''kalitesiz site'' olarak görülüp, görülmediğidir. Kişisel fikrim, xyz ya da türevi sitelerin, Google nazarında böyle bir ön yargıya takılmadığıdır. Çünkü bu tür sitelerden de, kaliteli siteler çıkabiliyor ve
Google'ın amacı, ziyaretçiyi istisnasız aradığı içeriğe yönlendirmektir.
Benim düşüncem, backlinklerin kalite kıstası olarak pek işe yaramadığıdır.
Düşünün, backlinkin anlamı neydi? Başkalarının, sizi önermesi. O halde, bir xyz sitesi doğal olarak benim sitemi beğenmiş ve önermiş olamaz mı? ''Sen kakasın, öneremezsin!'' mi denilecek? Hayır.
Kötü ya da farklı sektördeki bir site, benim kaliteli sitemi tavsiye edemez mi? Pekâla edebilir.
Düşünün, Facebook'un linklerinin internet üzerindeki hemen bütün sitelerde olduğunu!
Bu noktada, Facebook kalitesiz milyonlarca sayfayı, webmaster araçlarından filtreliyor mu?
Bence Google algoritmasında, tek bir sinyal var. O da,
ziyaretçinin sitede geçirdiği süre ve
tekrar siteye geri dönüp dönmediği. Gerisinin önemsiz olduğunu düşünüyorum.
İyi forumlar.