Geçen yıl bi' arkadaş ile yemek sitesi açacaktık. İşlerimin yoğunluğu nedeniyle ben çekildim. Çekilmeden önce bayağı bi beyin patlatmıştık beraber. Dedik ki sosyallik ön planda olsun. Sadece Facebook ve Youtube ama. Facebook sayfasına üye çektirecektik. 100 binden fazla. Neyse işlerimin yoğunluğundan ben çekildim projeden. Geçen ay telefon ile görüştük. Dialog şu şekilde oldu;
o: geyik muhabbeti
ben: ... ee naptın yemek sitesini, ne kadar kazanıyorsun? kapattın mı yoksa. (alaycı kahkaha)
o: yok be ne kapaması. dediklerimizin hepsini yaptım site süper gidiyor. 6 ay önce de ufak bi şirket kurdum.
ben: (ses tonu değişmesi) hadi ya, iyimiş. ama şirket niye?
o: adsense hedefimizi tutturamadım. ülker firması mail ile irtibata geçti reklam vermek için. fatura falan istediler. veremeyeceğimi söyledim. kışkışladılar. bende vardır bunda hayır diyerek taşın altına soktum elimi ve açtım şirketi. ekledim siteye bilgileri arıyorlar fiyatı veriyorum ertesi güne dönüş yapıyorlar alışverişimizi yapıyoruz.
ben: vallaha mı? ee ne kadar bırakıyor peki masraflarına yetiyor mu?
o: şirketi açtıktan sonra ilk 2 ay haftalık 1000TL alıyordum şirketlerden. ayda 1-2 şirket geliyordu. şimdi fiyatları aylık 8000 TL yaptım. boş yok. (kahkaha) adsense siteden kaldırdım. ama youtubedan ordanda aylık 500 lira geliyor. oda masraflarıma yetiyorda artıyor. sitemde xxx.com. (alaycı kahkaha)
ben: site ismini aslında akrabalarımdan duyuyodum sürekli. eleman söyleyince yaptığım şey. dıt dıt dıııt
Konuştuğumuz şeyler aslında herkesin aklına gelen şeyler. Profesyonel bi site olacak. Youtube a video ekleyecektik, video fotoğraflardan oluşuyor sadece. extra üstüne seslendirme yapacaktık. atıyorum 3 su bardağı şeker ekliyoruz. şeker fotoğrafı oluyordu. Durum bundan ibaret. Site ismini istemeyin boşuna, vermeyeceğim.
dipnot: nefisyemektarifleri değil.
ekstra olarak şunları yap;
yazının içerisinden başka yazına link ver. atıyorum evde kedi diliniz yok mu? o zaman siz yapın.
yazının içerisinde
muhakkak püf noktaları olsun.
sosyallikte diyalogtaki gibi facebook ve youtube a aban.
listelist şeklinde yazılar ekle arada bi. En hafif 10 tatlı. burada hepsini kısa kısa açıklayarak yaz. sonra asıl tarifin bulunduğu yere link ver.
rakip siteleri hergün kontrol et. haberleri de. atıyorum haberlerde "abidik üzümü şifa dağıtıyor", "gubbudik çileğinin kalorisi çok az" diye haber mi gördün hemen ona göre tarif bul. yokmu? hanımın kolları sıvasın o zaman.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
<konudışı>Yahu bende inat edip yemek tarifi site mi açsam
</konudışı>