• 1. Daha Önce SEOcry.com üstünden yayın yapan sitemiz Cryptosam Forum olarak yeni alan adımıza aktarılmıştır.
    2. Sitemize kayıtlar incelemeden geçerek tamamlanmaktadır. Tüm kayıtları tek tek inceleyerek platformumuzda en doğru kişiler ile fikir alış verişi yapmaya - yapmanıza gayret ediyoruz.

Tatilsepeti Backlink İncelemesi

keboozgur

Kayıtlı Kullanıcı
Tatilsepeti.com “tatil” , “ucuza tatil” gibi rekabet oranı yüksek kelimelerden yüksek başarı göstermiş bir web sitesi olarak karşımıza çıkıyor. Belki daha önce Tatilsepeti ile ilgili inceleme yazan arkadaşlarımız olmuştur. Bir de SEOGASTE ile dinleyelim diyerek derin bir nefes alıp yazıya başlıyorum.

tatil-sepeti-basari-300x296.jpg
Sitenin organic başarısına kısaca bir göz atmamız gerekecekse eğer, kendini hiç bozmayan çizgisi dikkatimizi çekecektir, neredeyse hiç bir google algoritmasından etkilenmemesi dikkat çekici ve başarılı bir SEO stratejisi yürüttüklerinin ispati.

Bu yazımızda, site içi faktörlerden daha çok site dışı SEO ile ilgili bir takım bilgiler paylaşacağız. Backlink konusunda benim ilk incelemelerim oldukça iyi ve oldukça algoritma dostu bir yapıda olması oldu.

Toplamda 13K+ keyword ile sıralamada olan ( 0 ile 20.sıradaki keywordlarının sayısı) ortama aylık 973K organik trafiğe sahip olan bir devden bahsediyoruz.

Peki bu başarısının off-page SEO kısmında altında yatan temel nedir ? Neye borçlu, buyrun biraz linklerini inceleyelim,

Tatilsepeti.com Backlink İncelemesi
tatil-sepeti-ref-back-e1436786710390.jpg


534 referans domainden 112K backlink

Akıllara şu soru gelebilir bu normal değil, bu doğrultuda bu sitenin spam yemesi gerekmektedir. Ancak benim tezime göre durum bu şekilde değil, bu kadar basit değil, Neden ? kendi marka sitesine footer link koyamaz mı bir firma ? Bu doğal bir şey değil mi ? Bu bir tatilsepeti.com ürüdür ve ya sitesidir yazıp tatilsepetine backlink veremez mi ? Bu doğal değil demek haksızlık olacaktır. Ben bu açıdan bunların spam backlink sebebi olmadığı düşüncesindeyim, yani daha detaylı irdelemek lazım bu konuyu.

Burada dikkati çeken nokta, bu linklerin dengesi, aynı anda artıp aynı anda düşüşler yaşanmış. her ay +1 dahi olsa referans url artıyorda domainde artmış durumda. Dediğim gibi bu konu çok daha detaylı bir konu ilerleyen zamanlarda fırsatım olursa daha detaylı bir spam backlink yazısı hazırlamaya çalışıcağım.

anchor-cloud-e1436787474480.jpg


Çapa Metin bulutuna bir göz attığımızda tam anlamıyda son güncellemelerin takip edildiğini görebilmemiz mümkün, brand, domain, çeşitli domain ve çeşitli brand keywordlar yoğun kullanılarak doğallık sağlanmış durumda. Son Penguen güncellemesinden bizim çıkarımlarımızda bu yönde bir çapa metin bulutu oluşturabilmek olmuştu. Daha detaylı inceleyecek olursa çok şaşırtıcı bir gerçekle karşılacaksınız;

Detaylı Anchor Text ;

detayli-anchor

“Tatil” kelimesine backlink sayısı sadece “2” bu görselde gözükmemiş bile o derece bir durum söz konusu, buradan çıkan sonuçla backlink paketi satan arkadaşları üzmek istemem ama, kelime bazlı SEO çalışması bitmek üzere.. Haa şöyle bir durum var siz ufak ufak paketler alıp, marka, domain , marka + domain , sitemi ziyaret et, buraya tıkla kelimelerine çalışma yaptırabilirsiniz, kesin sonuç demiyorum, direk keyword almaktansa bu daha sağlıklı bir yöntem.

Öte yandan aylık 90K aranma hacmi olan “tatil” kelimesini katlayan bir marka kelimeden bahsediyoruz. SEO’nun markalaşmaya etkisinide göz ardı etmemek gerekiyor.

detayli-anchor-e1436787630681.jpg


Yazımızı toparlayacak olursak, tatilsepeti, off-page SEO backlink stratejisi olarak markaya yönelmeyi tercih etmiş ve başarı sağlamış, Türkiye’nin online tatil rezarvasyon dalında lider web sitesi olmuştur. Olmak sonuna kadar hakkıdır.

Backlink incelemesi yapılmasını istediğiniz, aklınızda bulunan web sitesi olursa yorum olarak bana bildirebilirsiniz.

Kaynak : http://seogaste.com/tatilsepeti-com-seo-backlink-incelemesi/
 
Basarılı bir inceleme olmus , verilen bilgileri derleyip ortaya sonuc cıkartabılen arkadaslar ıcın muazzam , 100 blog acıp kassak dedıgı gıbı footer lınk koyup dogallıgı gostersek denemekde yarar var .=)
 
Basarılı bir inceleme olmus , verilen bilgileri derleyip ortaya sonuc cıkartabılen arkadaslar ıcın muazzam , 100 blog acıp kassak dedıgı gıbı footer lınk koyup dogallıgı gostersek denemekde yarar var .=)
100, 200 blog acip, footer basmak degil asil mesele. Dedigin gib guzel bir inceleme olmus.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Yazı çok basarili olmuş. Backlink haricinde hitin önemi de son derece fazladır.. sadece backlink üzerinden değerlendirmek yanlış olur.
 
Geri
Üst