• 1. Daha Önce SEOcry.com üstünden yayın yapan sitemiz Cryptosam Forum olarak yeni alan adımıza aktarılmıştır.
    2. Sitemize kayıtlar incelemeden geçerek tamamlanmaktadır. Tüm kayıtları tek tek inceleyerek platformumuzda en doğru kişiler ile fikir alış verişi yapmaya - yapmanıza gayret ediyoruz.

Sizce Wordpress için en iyi eklentiler?

okursan

Kayıtlı Kullanıcı
Gerek seo için gerekse başka açıdan faydalı bulduğunuz, wp kurduktan sonra ilk eklediğiniz eklentiler neler arkadaşlar?
 
ben özellikle 3 eklentiyi her wp kurulumundan sonra kuruyorum.
Rename wp-login.php ( admin giriş yolu değiştiriyorum)
captcha ( akismet bence başarılı değil, captcha ile neredeyse sıfır spam yorum)
wordpress seo ( her yazı için başlık, açıklama, meta, sosyal medya gibi ayarlar nedeni bunu tercih ediyorum)

diğerleri ise sitenin durumuna ihtiyacına veya temanın gereksenim duyacaklarına göre;

örnegin yorumlar için disqus kullandıysam captcha kullanmıyorum, temanın sayfalaması yok ise kullanmam gerekirse wp pagenavi veya çok bir çok g+, twitter paylaşım yapılıyorsa otomatik sadece otomatik paylaşım için jetpack (jetpack kurarsam captcha veya disqus gerek kalmıyor artı bir kaç farklı özellik daha katıyorum yazı içi galeri, ayrı galeri, mobil arayüz yok ise mobil arayüz vb vb)

sıfır eklentili sitelerim de var.Şirketin bir sitesi olsun öyle dursun diye söylenilen sitelerde hiç eklenti kullanmıyorum, eklentiye ihtiyaç olmuyor, yorumlar kapalı oluyor, içerik girilmiyor siteye..

Benim önerim; iyi eklenti vb yerine gereksinimiz ne ise, ihtiyaç var ise eklenti kullanın yok ise; sitenizi de kendinizi de yormayın
 
W3 Total Cache
Yoast Wordpress SEO
Captcha
OnePress Social Locker

one press social locker pek fazla kişi bilmiyor ama sosyal medyada aktif olmak için gerçekten çok işe yarıyor, herhangi bir içeriği kilitleyip ziyaretçinin sosyal medya hesabında sitenizi paylaşmadan görememesini sağlayabiliyorsunuz.
 
Eklentiler haricinde güvenlik ve cache vb. gibi özellikleri için Cloudflare sistemini kullanıyor musunuz peki?
 
Eklentiler haricinde güvenlik ve cache vb. gibi özellikleri için Cloudflare sistemini kullanıyor musunuz peki?
ben kullanmıyorum fakat yurt dışı sunucularında barındırılan siteler için hızı etkilediğini ve cloudflare kullanarak whois bilgilerinin gizlenebildiğini duymuştum.
 
Cloudflareyi saldırılardan korunma amaçlı şu an seocry ve cryptosam da da kullanmaktayız. Saldırı potansiyeli varsa projenizin kesinlikle öneririm. Wordpress plugini kurulur, pro hesap alınır, kurulur. İlk site 20 dolar sonraki her site 5 dolar olarak ücretlendirilir.
 
Sitemap all in seo gibi eklentiler herkesin tercihine göre değişiyor o yüzden kararlı eklentileri yazıcam

1-Advanced Custom Fields

Yazılarına ek bölüm açabilirsin.Örneğin Donanım siten var yazı ekle deyince en alta kutucuklar açıyor oraya yazdıklarını yazında çıktısı alıyorsun mesela
Marka: DENEME
Model: DENEME
gibisinden karşılarına yazarsın eklenti sana bi kod veriyor o kodu single.php de istediğin bir yere yapıştırıyorsun kodu yapıştırdığın yere DENEME die yazı yazıyor tabi bu bir örnek doğru yanlış kilkle kaldır gibisinden 7 8 özellik var resim bile ekleem video ekleme resim urlsini giriyorsun veya ortam kütüpanesinden çekiyorsun öne çıkan görsel seçer gibi kodu yapıştırdığın yere o resmi koyuyor.Çok büyük bir eklenti kullanımı internetten araştırıp bulabilirsin her wordpress kullanıcısın öğrenmesi gereken bir eklenti.

2- Social Count Plus

Sayfada facebook youtube google+ rss twitter steam gibi daha bir sürü kanalının beğeni sayısını gösteriyor mesela facebook logosu altında 277 diyor facebook logosuna tıklayınca facebook sayfana yönlendiriyor beğenirse adam 278 yapıyor kendisi.Sitemde var orada kullanıyorum yalnız bendeki özellik olarak aynı işi görüyor ama tasarımı farklı. playfortea.com

3-Simple Author Box

Sitenizde birden fazla yayımcı varsa bu eklenti ile yazınızın ve yorum yapma bölümü arasına bir bölüm açar arada yazıyı paylaşan kişinin profil resmi biyografisi birde facebook youtube twit. benzeri sosyal medya hesaplarını gösterir her yazıyı hazırlayan için değişir.

4-Quick Cache

Neden Quick Cache derseniz bildiğiniz tüm cache eklentilerini denedim en ince ayarlarına kadar yaptım hiç biri temamda çalışmadı yaklaşık 1 haftamı aldı hepsini denemem sonra bir wordpress sitesinin çok hızlı açıldığı fark ettim hangi cache yi kullandığını merak ettim sağ tıkladım kaynaktan sayfanın en altına baktım Quick Cache daha önce kurdum ama bir sürü kod yazıyor du aktif et meden silmiştim dur şunu bi kurim dedim kurup aktif ettip hiç bir şey yapmadan çıktım sabah girdiğimde ise total cache de bile o kadar ayar yapmama rağmen böyle istediğim gibi çalışmıyordu ama diğer cache eklentileride aynı işi yapıyorda ama ömür boyu kullanacağım cache eklentim oldu.Yinede size kalmış hangisini beğenirseniz onu kullanın.

Daha onlarca eklenti yazardımda ilerde wordpress bölümü açılırsa tam detaylı bir konu açarım artık.Eklentiler için sormak istediğiniz soru varsa özelden yazabilirsiniz.
 
Geri
Üst