• 1. Daha Önce SEOcry.com üstünden yayın yapan sitemiz Cryptosam Forum olarak yeni alan adımıza aktarılmıştır.
    2. Sitemize kayıtlar incelemeden geçerek tamamlanmaktadır. Tüm kayıtları tek tek inceleyerek platformumuzda en doğru kişiler ile fikir alış verişi yapmaya - yapmanıza gayret ediyoruz.

Paravan Blogların SEO ya Etkisi Nedir?

Karrizima

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar merhaba;

Paravan blog konusunu ve tier link ağını aşağı yukarı hepimiz biliyoruz. Şu anda son güncellemelerden sonra hala faydası devam etmekte mi?
10 paravan blog kurup içine eski kitaplardan tarayıp yazı yapıp özgün yazı kassak, ana siteyi beslesek, ana siteye faydası lur mu? Yani sizce tüm bu çabaya değer mi kısacası?

Herkesin bilgisi dahilinde cevabını alabilirim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Sadece icerikle olmaz bu isler paravanida normal site gibi kasip imlemek link alımı yapmak mantikli :) illaki var etkisi
 
Şimdi ustam olay şu.

Köprü sayfalarla paravanları biraz karıstırıyor insanlar. Hiçbir içeriği olmadan sadece baska bir sayfaya baglantı için oluşturulan sayfalar köprüdür ve artık etkisiz veya zararlı.
Paravanlar ise içerğe sahip ve ana site gibi oldugu sürece sıkıntı yok.

google satış ortaklığı politikasını açıkladı.

Bİr ürün veya himzeti tanıtmak için açılan sitelere satış ortaklığı siteleri denir.

Bu sitelerin görevi söz konusu ürün veya hizmet için tanıtıcı bilgi veya ürün yorumları olmalı. Yani faydalı olmalı.

Ana site gibi davranmak derken herkes ana sitesine imleme yapmıyor. Herkes backlink almıyor. bunlar mevzu değil. Mevzu bu paravan siteyi gercekten google gözünde faydalı hale getirmek.

Degerli bir site haline getirdiğimiz paravandan ilk aşamda değil 1 ay sonra link çıkıp ilk linkleri de otoritelere çıkarsak paravan siteler aslında satış ortaklığı için baska birinin açmış oldugu siteler haline gelir.
 
Hiç sevmediğim sistem :) Paravan ac makale gir v.s v.s onun yerine tanıtım alarak daha hızlı ilerleyebilirim.
 
Ana site gibi davranılan 4 ay düzenli özgün içerik girilen ve sonra ufak ufak ana siteye backlink sağlayan 10 paravan site bence çok faydalı olacaktır. Kolay değil zor bi strateji ve zor olması bence değerli kılıyor.
 
Blogspotu acarim 4 icerik girerim 1 haftada ondan sonra 1 2 tanitim toplist site aramasinda gelir illaki sonra kndi siteme link cikisi zamaninda cam balkon oto kiralama gibi kelimelerde blog.com ve blogspotu sıralamaya soktum ;) 3 ay kaldi güncellemede patladi
 
Şimdi öncelikle herkese merhabalar.

Yeni güncelleme ile birlikte "sahte paravan" adı altındaki sitelerin devri bitecek. Yani açmışsın sen 30 tane paravan blog. Hepsine aynı yazıyı gömmüşsün. Biraz beklemişsin hepsine link çıkmışsın. Yok artık öyle 3 kuruşa 5 köfte. Gerçek siteye kasar gibi kasacaksınız. İçerisine makale ekleyeceksiniz. Optimize edeceksiniz. Ardından sosyal açıdan destekleyeceksiniz. Yani dışarıdan giren bir kişi paravan site değil de normal bir site görecek. Ondan sonra varın görün etkileri..


Burada yanlış anlaşılan bişey var. Bakın ne diyoruz normal site. Sizce kaç tane sitenin sosyal medya hesabı var. kaç sitenin ince seo ayarları var. Yani google ve diğer analiz işletimleri verileri ölçer biçer ve bir grafik çıkarır. Mesela sitenin açılması ile sosyal medyanın acılması arasındaki zaman nedir. Site ne kadar seoya uygun. Genel sitelerde ilk 1 haftada kaç içerik giriliyor. Yani aklımıza gelmeyecek şeyleri ölçüm bütün buradan kimin sahte kimin normal oldugunu anlıyorlar.

Tabi son noktayı içerik koyuyor. İçerik sağlamsa torpil var. Ama unutmayın doğallık doğal olmaktan gecer. Ezberden değil. Sosyal medya faydalı değil mi ? Elbette faydalı. Fakat doğallık derken de göze batmaya gerek yok. Bi bakın şöyle küçük sektörlere. Mesela yumurta satısı yada naylon satan firmaların sitelerine. Nasıl yapmışlar. Ne yapmışlar. Doğallık her siteye aynı davranmakla olmaz. Burada konustuklarım sadece örnek.

Ana fikir: Doğallık ezber değildir. Doğallığın prosedürü yoktur.

Bu arada özgün içeriği sıkıntı etmeyin. Programım bitti ilk testleri yaptık. Şuan iyi. Bir spun makale ile onlarca üretebilirsiniz. En önemlisi de piyasadaki spun makale araclar rasgele yaparken bizim programdan cıkanlar hep %80 ve üzeri olacak. Oluyor. Merak etmeyin şuan satmayı düşünmüyorum. Forumdan arkadaslara ücretsiz :) Tabi ilk 3 ay. Kolay gelsin
 
Paravan blog sistemi konusunda bir yazı yazdım geçen gün, umarım işinize yarar: http://www.seonostra.com/paravan-blog/

Spam yapmazsanız, insanlara faydalı olduğunuz her siteden verim alırsınız. Paravan blog konusunda abartıya gitmeyin, doğal olun ve kaliteli içerik üretin tamamdır.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar bahsetmiş olduğum programı bitirdim suan. Spun makalelerini yollayanlara özgün haldeki makalelerini verebilirim. Ben suan bir siteyi sadece bu makalelerle besliyorum. 1000 adet makaleti kurdum wp ye her yarım saatte bir içerik giriliyor siteye hemde 250 kelime falan :) Sıkıntı yok yola devam. Örnek site
www.suluksatinal.com
 
Arkadaşlar bahsetmiş olduğum programı bitirdim suan. Spun makalelerini yollayanlara özgün haldeki makalelerini verebilirim. Ben suan bir siteyi sadece bu makalelerle besliyorum. 1000 adet makaleti kurdum wp ye her yarım saatte bir içerik giriliyor siteye hemde 250 kelime falan :) Sıkıntı yok yola devam. Örnek site
www.suluksatinal.com
Eline sağlık hocam. Programı forum üzerindeki üyelere ilk 3 ay ücretsiz verebileceğini duymuştum. İlk etepta sistemi oturtuncaya kadar bu hizmetten nasıl yararlanabiliriz. Makaleleri gönderebileceğimiz sayfa veya mail adresini sağlarsan sevinirim, tekrardan eline sağlık.
 
Hocam paravanlardan kastın wordpress veya blogger siteler ise bu sitelere yapacağın emeği kendine ait olan ama farklı kişiler adına kayıtlı domainlerine yapman en sağlıklısıdir diye düşünüyorum. Bir dönem wordpresste açtığım sayfaları sosyal medyada aşırı reklam verme yüzünden diye tahmin ettiğim bir sebeple kaybettim. Haliyle emekler de boşuna gitti ve birdaha da alamadım. Ama kendi barındırdığım sitem olmuş olsa yönlendirme yaparsın domainlerin elinde kalır yani kısacası ipin ucu sendedir ona göre hareket edersin düşüncesindeyim. Buda benim görüşüm ama bu iş için belli bir miktar ayırman gerekir unutma. Bu arada hesaplar farklı kişilerin üzerlerinde olsa ve hostunda farklı hostlarda yayınlansa gerçek bir anlamda kendi backlink ağını kurmuş olursun.
 
Eline sağlık hocam. Programı forum üzerindeki üyelere ilk 3 ay ücretsiz verebileceğini duymuştum. İlk etepta sistemi oturtuncaya kadar bu hizmetten nasıl yararlanabiliriz. Makaleleri gönderebileceğimiz sayfa veya mail adresini sağlarsan sevinirim, tekrardan eline sağlık.
Aslında basta programı php üzerinden yapıp forum uyelerine bir panel açayım demiştim ama programcı arkadasım php yapamadı masaüstü yaptı. Bu aşamada bana spun makalelerini mail ile yollayın ben size geri dönüş sağlarım.

Özgünlük ölçüsü de sizin elinizde. Şöyle ki.
{kelime 1|kelime 2|kelime 3}

seklinde her dizinde 3 kelimeli bir makale hazırlarsanız

9,27,81,243,729
adet makale cıkar. Takdir edersiniz ki 9 makale 729 makaleden daha sağlam olacaktır. Bu sizin isteğinize bağlı.

Ben kendim için
{kelime 1|kelime 2|kelime 3|kelime 4}
olarak 4lü yapıyorum. Sonuçlar

16,64,256,1024 oluyor.

Ben de 256 kullanıyorum. Yani bana 1000 makale gerkse hemen 4 tane spun yazıyorum. (1 haftamı alıyor)
sonra yazıları atıyorum wp ye. Her yarım saate zamanlıyorum. Yukarıda verdiğim sitenin index hızı yarım saatin altına düştü. Daha da düşer.

Paravan blog tabiki en güzeli kendi domainin olur ama düşün. Spun makale bastıktan sonra içerik sıkıntın yok. Günlük 5 tane paravan rahat acarsın.
 
Görüldüğü üzere spin makaleler yayınlanan site şu anda açılmamaktadır. Yani ben şunu anlıyorum bırakın abi spin mpin işlerini. Doğru düzgün 50-100 kelime 500 kelimelik spinden iyidir benim gözümde.
Ancak hala aydınlanmamış da bir soru var. @aykant ın sorduğu soru havada kalmış.

Ana siteyle alakalı olamayan eski kitapaldan taranarak özgün olması şartıyla her hafta 3 4 tane 500 600 kelimelik makalelerle beslense yazıalara 3 5 özgün imaj atılsa ... aradan geçen 1 ay sonra ana siteye ilgili kelimeye tanıtım yazısıyla link çıkılsa faydası olurmu ?
 
adam gibi üç tane blog açılsa ve ilgilenilse özgü ile birlikte güzel olur ve yaa. googdy den düşmüş eski domainleri alarak blog haline gelirse güzel işler çıkarıyor :)
 
Geri
Üst