Herkese merhaba. Son günlerde kendini pek çok sitede göstermiş olan rus kökenli ilovevitaly.com spam referral saldırıları görülmektedir.
Saldırı yapan bu domainleri, .htaccess ile kolayca engelleyelim. Aşağıdaki kodları .htaccess dosyasının en altına ekleyiniz.
Ayrıca Google Analytics'den, Yönetici/Görünüm/Ayarları Görüntüle sekmesindeki "Bilinen botlara ve örümceklere ilişkin tüm isabetleri hariç tut" işaretli olacak şekilde kaydettim.
İsteyenler, Analytics'den domainlere özel farklı filtreler de ekleyebilirler.
Bütün bunları yaptıktan sonra, botlar gelmeye devam etti ve son olarak Google Analytics'de aşağıdaki şekilde bir düzenleme yaptım. Yani, sayaçta hariç tutulmasını istediğim linkleri ekleyerek, bunların sayılmasının önüne geçtim. Şimdilik önlemlerim bu kadar. İlerleyen zamanlarda farklı yöntemler eklenebilir.
Umarım faydalı olur.
Saldırı yapan bu domainleri, .htaccess ile kolayca engelleyelim. Aşağıdaki kodları .htaccess dosyasının en altına ekleyiniz.
PHP:
## REFERANS BAN
RewriteEngine on
# Options +FollowSymlinks
RewriteCond %{HTTP_REFERER} iloveitaly\.com [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} iloveitaly\.ru [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} ilovevitaly\.co [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} shopping\.iloveitaly\.com [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} shopping\.iloveitaly\.ru [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} forum\.topic56806795\.darodar\.com [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} darodar\.com [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} econom\.co [NC]
RewriteRule .* - [F]
Ayrıca Google Analytics'den, Yönetici/Görünüm/Ayarları Görüntüle sekmesindeki "Bilinen botlara ve örümceklere ilişkin tüm isabetleri hariç tut" işaretli olacak şekilde kaydettim.
İsteyenler, Analytics'den domainlere özel farklı filtreler de ekleyebilirler.
Bütün bunları yaptıktan sonra, botlar gelmeye devam etti ve son olarak Google Analytics'de aşağıdaki şekilde bir düzenleme yaptım. Yani, sayaçta hariç tutulmasını istediğim linkleri ekleyerek, bunların sayılmasının önüne geçtim. Şimdilik önlemlerim bu kadar. İlerleyen zamanlarda farklı yöntemler eklenebilir.
Umarım faydalı olur.
Son düzenleme: