maestroarda
Kayıtlı Kullanıcı
Merhabalar, ilk olarak cryptosam bloğunda duyduğum daha sonra herkes tarafından memnuniyetle kullanıldığını duyduğum digitalocean firmasından aylık 5 dolara vps paketi almayı düşünüyorum. Bunun öncelikli nedeni şu an kullanmakta olduğum hosting paketinin aşırı yavaşlamaya başlaması. Wordpress/buddypress/bbpress kurulu gunluk 500-600 arası tekil hit alan sitemi vpsye taşımak istiyorum. Bu konularda pek bir bilgim yok. Vps kurulumunu cryptosamdeki anlatıma göre yapabilirim fakat iş cpanelden aldığım sitemin yedeğini vps'ye sorunsuz geçirmek olunca hiçbir fikrim yok. Cpanel istiyorsak her ay 15 dolar ekstradan veriyoruz galiba. Ben cpanel satın almadan sadece 5 dolar vererek cpanelden aldığım sitemi bu vps'ye nasıl cpanel kurmadan geçirebileceğimi sormak istiyorum. Hosting'den Vps'ye geçen arkadaşlar tecrübelerini ve önerilerini yazarlarsa sevinirim. Başka bir hosting paketi almaktansa bu uygun fiyata Vps kullanmak daha avantajlı geldi bana açıkcası. Ayrıca Vps'de bize özel ip var değil mi? Yoksa o da ekstra maliyetli mi? Çünkü ssl kurmayı da düşünüyorum. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.