• 1. Daha Önce SEOcry.com üstünden yayın yapan sitemiz Cryptosam Forum olarak yeni alan adımıza aktarılmıştır.
    2. Sitemize kayıtlar incelemeden geçerek tamamlanmaktadır. Tüm kayıtları tek tek inceleyerek platformumuzda en doğru kişiler ile fikir alış verişi yapmaya - yapmanıza gayret ediyoruz.

Fazla İçerik Girilemeyen Sektörlerde Nasıl İlk Sıralara Çıkılır?

ölümvar

Kayıtlı Kullanıcı
fazla içerik girilmeyen, yani belli bir konu için açılmış tek sayfalık sitelerde nasıl üstlere çıkılır? veya site nasıl güncel tutulabilir ki üstlere çıkabilsin? link alımını nasıl yapmak gerek? forum tanıtımı, bloglara yorum, toplist, imleme vesaire mi yapayım? yoksa hem bunları yapıp, üstüne kaliteli bir siteden link alıp, her hafta kaliteli bloglardan tanıtım yazısı mı yazdırmalıyım?

özellikle sayın @cryptosam dan görüşlerini bekliyorum.
 
Müsait anda yazacağım hafif uzun bir konu.
sana zahmet veriyorum ama şunu da cevaplarsan çok makbule geçer. bu tarzdaki bir site için veya güncel tutulan başka bir sektördeki site için kaliteli sitelerden link almanın, kaliteli bloglardan vesaire tanıtım yazısı almanın faydası var mıdır? nasıl bir periyotta alabiliriz? günlük 1 yada haftalık 3 tane yeterli gibi? şimdiden ellerine sağlık sayın hocam.
 
@cryptosam usta yazıncaya kadar bende bir kaç tecrübemi aktarmak istiyorum izninizle. Eğer yanlış izlenimlerim varsa bilenler düzeltir inş.

Öncelik site dışı hakkında her hangi bir değerlendirme yapmadan önce site içine bakmamız gerekiyor.
Tek sayfalık siteler genelde belli bir ürün veya hizmet pazarlamak için oluyor. Hani bir blog gibi bilgi paylaşımı amaçlı değil pek. Durum böyle olunca biraz hemen çıkma oranı yüksek oluyor. Google siteleri kendi alanında değerlendirir. Sizin sitenize benzeyen bir çok sitede hemen çıkma oranı yüksektir. Bir film sitesiyle kıyaslama olmaz. İşte bu noktada öncelikle site içinde kullanıcıyı daha fazla tutmak gerekiyor.

Bunu nasıl sağlarız ?

Mesela satılan ürün hakkında bir değerlendirme sayfası açıp kullanıcının rahat ulaşabileceği bir yere koyarsak siteye gelen kişi sitede daha uzun süre kalır. Hani bu "soru sorun" gibi de olur yada dediğim gibi müşteri yorumları da olur.

Site içi hemen çıkma durumunu daha iyi hale getirdik. Şimdi olay içerik üretmek. Geçenlerde paylaşılan bir site var.
http://keywordshitter.com/
Sanırım cryptosam paylaşmıştı. Buraya site için önemli anahtar kelimeleri bul. Emin ol çok kapsamlı bu keyword bulucu ile aklına gelmeyen kelimeler çıkıyor karşına.

Bir zamanlar künefe hakkında bir site için çalışmıştım. Aynı böyle düşündüm. Yaw abi bu künefe hakkında ne yazılır ne çizilir. Sonra zamanla öğrendim ki bu tarz konularda her zaman yazılabilecek dikkat çekici bir konu oluyor. İçerik bulursun her türlü. Eline yaklaşık 2000 tane keyword geçer büyük ihtimal. Bunların içinden 3 ve 3+ kelime olanları seç. Eğer bir sektör firmasıysa doğru seçim sana anında ilk sayfada yer verir. Ha belki çok hit almayacak bir konu eklemiş olursun ama bir hit bir hittir. Ve bir hit ileri ittirir.

Bu arada ana sayfadaki anahtar kelime oranına da biraz dikkat etmek gerekiyor. Ben bir ara tema değişikliği yapmıştım. Tek sayfa bir temaya geçtim. Bİr süre ufak bi sallantı yaşadım. Hani tema değişiminde biraz olur da bundan farklı bir sallantı oldu. İncelerken gördüm tek sayfa temaya geçince anahtar kelime oranım acayip derecede düşmüş.

İçerik olarak seo uyumlu bir makale nasıl yazılıyorsa ana sayfamızı da o sekilde dizayn etmeliyiz. h1 olsun oranlar olsun boldlar olsun bunlara hep dikkat etmek gerek.

İçerik kod oranına gelelim.

Bence önemli bir kriter. Şuan tek sayfa bir sitemin içerik kod oranına baktım da şu siteden

http://tools.seochat.com/tools/code-to-text-ratio

Web Page Size :
51429 Bytes = 50 KB
Code Size :
36876 Bytes = 36 KB
Text Size :
14553 Bytes = 14 KB
Code to Text Ratio : 28.3 %

Bu oran burada 28 fakat türk araçlara baktığımda %40'dan fazla gösteriyor :)

İçerik kod oranı nasıl ayarlanır. Bazıları footera yazı gir falan diyorda bence yakışmaz. Güzelce bir makale hazırla ama gerekirse 3 gün çalış 500 kelime civarında. Hem oranın düzelir hem de sitede kalma süresi artar. Olumlu sonuç alırsın.

İçerik kod oranının net bir etki ettiğini daha tecrübe etmedim ama mantık olarak uygun ve tecrübe ettiğini söyleyenler var.

Site içinde bu şekilde çalışmalar bitince bir çok backlink alma metodunu kullanabilirsin.

Forumlar olur diznler olur. Ama site yeniyse ve daha google sitene pek güvenmiyorsa kesinlik bunları yapma. Zaten işini hakkıyla yapan pek insan yok. Bu sözüm forum paketleri için.

Forumda bakarsan "forum tanıtımı nasıl yapılır " gibi bir konu vardı. Ben bu konuda şöyle yardımcı olabilirim. Bana bir tane spun makale yollarsan onu tekilleştirim ve 50 forumda 10 liraya yayınlatırım. {Benim bir karım yok bu arada. } Her forumda ayrı bir yazı olur bu da faydalı olur. Ama bence en güzeli bloglar açmak. Zaten site için içerik bulmak zor demiştin ya işte sana iş :)
Eğer siteye içerik bulamıyorsan kendi sitene paralel siteler aç. Benzer konularda yaz. Bu konuda nasıl davranacağımda forumda mevcut.

Kısaca özetlersek aslında uzuun uzuun yazacağım şeyler aynı yere çıkacak. Siteni backlink verilmeye değer hale getirmeden backlink alma. Site içi başlık vs. ayarlarını yap. Sitede hemen çıkmayı azalt. Uzun kuyruk anahtar kelimelerle konular aç.
Yanlışım eksiğim varsa ustalar düzeltsin.
 
Geri
Üst