• 1. Daha Önce SEOcry.com üstünden yayın yapan sitemiz Cryptosam Forum olarak yeni alan adımıza aktarılmıştır.
    2. Sitemize kayıtlar incelemeden geçerek tamamlanmaktadır. Tüm kayıtları tek tek inceleyerek platformumuzda en doğru kişiler ile fikir alış verişi yapmaya - yapmanıza gayret ediyoruz.

Etiketlerin SEO'ya etkisi nedir?

antijen

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba arkadaşlar, geçenlerde bir yazıda (şu an bulamadım) dolaylı olarak etiketlerin zararlı olacağını okumuştum.

Örneğin, 3 etiket girdik ve bu etiketlere /tag1 , /tag2, /tag3 şeklinde 3 link oluştu. Bu linklerin içeriğinde de hep aynı sayfa var bunun zararlı olabileceği açıkcası bana da mantıklı geldi. Fakat bir yandan da düşünülünce site içi linkleme konusunda yararlı gibi.

Google'de SEO kelimesinde ilk sayfada olan sitelere baktığımda da birçok site etiket eklemeyi yavaş yavaş bırakmış gözüküyor. Birkaç site de az da olsa eklemiş fakat konu içinde etiket linkleri paylaşılmamış sitemap.xml'den görülebiliyor sadece.

Yazım, anlatım bozuklukları için özür diliyorum.
 
bende etiketlerin indexlenmemesi gerektiği taraftarıyım , konu ile alakalı sadece 3 etiket benzer yazılara ulaşmak için bir köprü görevi görebilir. Yani şu şekilde diyelim ki "Ankara'da gezilecek yerler" yazdınız , bu yazıya "Ankara" ve "Gezilecek Yerler" diye iki adet etiket tanımlarsanız , kullanıcılarınız Ankara etiketine tıklayarak "Ankara" ile ilgili daha farklı bilgilere ulaşacaktır. Ama saçma sapan "Ankarada oyun salonları , Ankarada Cafeler" gibi birçok çöp eklersek tek yazıya ait oldukları için zarar verecektir.
 
bir çok haber sitesi etiketler üzerinden link sağlar. Seo için zararlı olduğunu düşünmüyorum, diyelim siyasi bir lider ile ilgili girilen her haberde o liderin ismi tag olarak girilir. siz googlede o ismi aratınca o etiket sayfası googleda üst sıralarda çıkar.
 
Etkisini yitirdiğini söyleyenler de var. Zararı olmadığı müddetçe yapmakta fayda var sanırım.
 
Geri
Üst