• 1. Daha Önce SEOcry.com üstünden yayın yapan sitemiz Cryptosam Forum olarak yeni alan adımıza aktarılmıştır.
    2. Sitemize kayıtlar incelemeden geçerek tamamlanmaktadır. Tüm kayıtları tek tek inceleyerek platformumuzda en doğru kişiler ile fikir alış verişi yapmaya - yapmanıza gayret ediyoruz.

Adwords Tavsiyeleri Verir Misiniz? Dev rakiplere karşı ne yapılabilir?

karga

Kayıtlı Kullanıcı
Merhabalar,

Öncelikle beyin fırtınası konusunda bu forumu severek takip ediyordum, yönetici arkadaşlara beni kabul ettikleri için çok teşekkür ederim, kalabalık forum iyi forum değildir kanımca ve çok doğru bir yolda ilerliyorlar.

Konuya gelirsek eğer, imzamda da belirtildiği gibi ben evcil hayvan ürünleri üzerine satış yapıyorum, Antalya gibi bir şehirde yaşadığım için, stoksuz satış yapmak imkanım çok az, depolar çok küçük genelde tüm ürünler yok, bu beni büyük bir yükün altına soktu... Zaten ticaretde en büyük risk stokdur. İstanbul'daki firmalarla zaten bu konuda bir sıfır gerideyim diye düşünüyorum ama pes etmiyoruz yerel eticaret mantığı ile gün içinde kendimiz teslim ediyoruz.

Biraz konuyu dağıttım farkındayım ama geçen gün sağıma soluma baktım, yahu organic satış yapıyoruz 3-5 , elimde mal var biraz sermayem var dedim ki Adwords'e gireyim, hani anlatırlarya bizim Harun abi vardi bilmem ne şehrinde adam orada bile 2 kamyon mal satıyor, demek ki adwords lazım dedim kendi kendime bu azımsanmayacak bir gerçek...

Peki ne oldu mu dersiniz? Godaman rakiplerimin full string "köpek maması" kelimesine reklam vermesinden dolayı en ufak markalarda bile karşıma en az 1 lira gibi teklifler çıkıyor, bazı markalarda rekabet o kadar üst seviyelerdeki 1.50 - 2 tl gibi seviyelere çıkmış.

Köşe parantezli kelimeleri arıyorum ama genelde sanki içinde köpek maması ya da mama geçince karşıma üst rekabetler çıkıyor, şimdi ben şunu anlayamıyorum biz genelde düşük kar marjıyla çalışan insanlarız , tıklama ve satış oranın 100/1 gibi olduğunu düşünürsek tıklama başına bu kadar para veren firmalar nasıl bu işin altından kalkıyor, hadi anladım 15 ülkede uluslararası olan firmayı da, her eticaret sitesi açan direk kafaya oynamaya çalışıyor zaten sonuçlar ortada 10 kişi site açıyor 9 tanesi kapatıyor 2 hafta içerisinde.

Sizde kısa kısa tavsiyeler alırsam çok sevinirim, gerçekten adwords konusunda cahil olduğumu da söylüyebilirim belki de ben bir şeyleri yanlış yapıyorum ya da gerçekten kurtlar sofrasında köşe kapmaya çalışıyoruz.

Saygılar
 
Öncelikle işiniz hayırlı olsun. Ben önerilerimi size sunayım siz kendinize uyanı alabilirsiniz.
Anahtar kelimeleri ince belirleyin. Maalesef ana kelimelerde yarışmak dev firmalarla çok zor olabiliyor. Onun yerine detaylı analiz yaparak satışınıza katkıda bulunacak daha uzun kelimeler bulabilirsiniz. Spesifik kelimelerle satış oranınız artabilir.
Adwords reklamlarında fiyatta önemli noktalar var. (Belki bunları biliyorsunuzdur ama yine de yazayım) Sayfa açılış hızı, Sayfada ziyaretçinin kalma oranı, Sayfada anahtar kelime oranı, Reklama gösterim başı tıklama oranı gibi. Çok satılan ürünleri/çok satabileceğiniz ürünlerin listesini çıkararak gerekirse o ürünlere özel sayfalar oluşturarak belki maliyeti bir nebze olsa da azaltabilirsiniz.
Ayrıca spesifik kelimelerde sitenize gelen insanlar o mamayı almaya gelecektir. Köpek maması diye arayan bir kişi 1) mamayı satın alabilir 2) Mama hakkında bilgi toplayabilir 3) Marka araştırması yapıyor olabilir 4) Kullanıcı yorumları arıyor olabilir. Fakat "köpek maması satın al" gibi kelimelerden sitenize gelen kişilere satış yapma şansınız daha yüksek olacaktır. Belki tık başı maliyet azalmayacaktır ama satış oranınız artacaktır. Satışınızı %10 üstüne çıkarabilirsiniz.
Bu maddenin adwords ile direk bir alakası yok ama ziyaretçi davranışlarını sürekli kontrol edin. Sitenize gelenler hangi aşamada sitenizden çıkıyor? Hangi aşamada alışverişten vazgeçiyor? En çok hangi sayfalardan çıkılıyor? Mobil / Masaüstü hemen çıkma oranı dengeli mi ? Cihazlarda (örn: Apple cihazlar) hemen çıkma oranı arasında bir farklılık var mı (Sebebi ise bazı modellerde sitenizi görüntüleme aşamasında sorunlar olabilir.)? Sorunları gidererek ziyaretçinin sitenizi terk etmesini engellerseniz hem reklam maliyetiniz azalacaktır hemde satışlarınız artacaktır.
 
Profesyonel değilim bende ama bildiklerimi yazmaya çalışıyım umarım yardımcı olabilirim. Denediniz mi bilmiyorum ama ben sosyal medyayı önereceğim. Facebooktan antalya ve köpek maması ile ilgili tüm gruplara katılın ve bunlara paylaşımlarda bulunun. Hem ücretsiz hem geri dönüşler olumlu olacaktır. Hayırlı işler dilerim.
 
Geri
Üst