• 1. Daha Önce SEOcry.com üstünden yayın yapan sitemiz Cryptosam Forum olarak yeni alan adımıza aktarılmıştır.
    2. Sitemize kayıtlar incelemeden geçerek tamamlanmaktadır. Tüm kayıtları tek tek inceleyerek platformumuzda en doğru kişiler ile fikir alış verişi yapmaya - yapmanıza gayret ediyoruz.

404 Sayfa Bulunamadı Hatalarını 301 ile Giderme Eklentisi

Escan Çilingir

Kayıtlı Kullanıcı
Pek çok site sahibi zaman içerisinde sayfa link yapısı değişimi veya tema değişimi sonrası Web Master Tools dan 404 Sayfa Bulunamadı hatası alır. Bu duruma düşen birisi olarak araştırma sonucu yakaladığıma inandığım bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim. Bilindiği üzere bu hataların artması ve giderilmemesi Google nin pek hoşuna gitmediği için 404 hatalarını gidermek önemlidir.
Bu hataların giderilmesinde kullanılan bir diğer yöntemde .htacces dosyası üzerinden hatalı sayfaların 301 yöntemi ile yeni sayfalara yönlendirilmesi işlemidir. Farklı sitelerde bu durum hatalı sayfaların değilde A sitenin B siteye yönlendirilmesi işlemi olarak anlatılmıştır. Hatalı sayfaların düzenlenmesi hakkında pek bir bilgi bulamadım. Araştırmalarım ve denemelerim sonucu .htacces dosyası oluşturmayı bilmeyen kişilerin bu dosyayı düzenlerken dikkatli olması ve yedeklerini saklaması gerektiğini öğrendim :) Dosyaya yazacağımız yanlış bir kod sitemizin tamamen uçmasına ve birçok sayfanın açılmamasına neden oluyor.
İşin içinden çıkamayacak bir haldeyken Wordpress siteler için çıkan bir eklenti imdadıma yetişti. Kullanımı gayet basit olan bu eklenti ile artık tüm 404 hatalı sayfaları istediğimiz çalışan bir sayfaya 301 yöntemi ile yönlendirmek artık çok kolay.
Eklentinin ismi: Wordpress Redirection eklentisi - Yazarı ise: John Godley
Eklenti adresine Buradan ulaşabilirsiniz.
Eklentiyi bilgisayarınıza indirip Ftp ile hesabınıza yükleyebilir yada Panelinizden eklentiler kısmından aratarak yükleyebilirsiniz. Wordpress Redirection eklentisini indirdikten sonra etkinleştirin ve eklenti araçlar menüsü altında yerini alacaktır. Buradan eklentiyi açtığımızda karşımıza şu metin çıkar

Add new redirection
Source url : Bu alana 404 bulunamadı hatasını aldığınız url'yi giriniz
Match : url only Action: Redirect to url Regular expression (Bu ayarları değiştirmeyiniz)
Target url : Bu alana da yukarıdaki yazılan hatalı sayfanın yönleneceği adresi giriyorsunuz.

Daha sonra altda bulunan Add redirection butonuna tıklayarak hatalı sayfayı belirttiğiniz adrese yönlendirmiş oluyorsunuz. Bu işlem .htacces dosyası düzenleme bilgisi olmayanlar için kesin bir çözüm. Böylelikle tüm hatalı sayfalarınızı ve geçmişte sayfa yapısı değişimi öncesi almış olduğunuz tüm baclinkleri de geri kazanmış olursunuz.

Edit:
Yukarıda yazdığım eklentiyi kullanmak istiyorsunuz ama eski sayfalarınızın içeriğine bir türlü ulaşamadınız. Zamanında o sayfa ile alakalı backlinde almışsanız eski sayfanıza ulaşamadığınızda ne yapmanız gerekir?
Eski yazılarınızın sayfa yapısı /Urunler.aspx?uID=221 şeklinde sırandığında bu sayfanın hangi sayfayı işaret ettiğinin anlayamayız. Bu yüzden /Urunler.aspx?uID=221 sayfanızı web archive sayfası üzerinden taratarak eski uzantılı sayfanızın hangi ürün sayfanıza gittiğini görürsünüz. web .archive .org/ sitesi bu konuda bizlere büyük fayda sağlamaktadır.
Web master tools tan aldığınız 404 ulaşılamıyor hatalarını tek tek bu sayfada aratarak bulabilir ve sitenize kurduğunuz yukarıdaki eklenti sayesinde bu hatalarınızı sıfır hata ile tekrar yeni sayfalarınıza 301 yöntemi ile yönlendirebilirsiniz.
Web Archive aramasında bulunamayan eski sayfaları ise anasayfanıza yönlendirebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst