• 1. Daha Önce SEOcry.com üstünden yayın yapan sitemiz Cryptosam Forum olarak yeni alan adımıza aktarılmıştır.
    2. Sitemize kayıtlar incelemeden geçerek tamamlanmaktadır. Tüm kayıtları tek tek inceleyerek platformumuzda en doğru kişiler ile fikir alış verişi yapmaya - yapmanıza gayret ediyoruz.

2017' de hangi Seo yöntemleri işe yarıyor? Tartışalım - Kafa Yoralım

cryptosam

Kayıtlı Kullanıcı
Selam arkadaşlar. Kim paravanlarda hangi taktikleri uyguluyor, hangi yöntemleri denediniz ve işe yarıyor tek başlık altında tartışalım dedim. Belki derli toplu yaptıklarımızı ve aldığımız neticeleri yazarsak genel fikir edinebiliriz.

Kendi deneyimlerim;
  • Site içi kusursuz olmalı.
  • Site sıralama almıyor ve bir noktada tıkanıyorsa tema değişikliğine gidilebilir. Sadece tema ile çok çok rekabetli kelimelerde 13-14 ten ilk 5 e girdiklerim oldu.
  • Paravanlar çöp ise hiç link vermemek daha iyi. Yani paravan ana site gibi olmalı. Yoksa etki alınamıyor.
  • Hit hit hit. Hit olmadan olmuyor. Link etkisi alınamıyorsa hit. Bu konu çok kapsamlı fakat belirlediğim garanti yöntemlerden. Her nasıl olursa olsun sitede hit ve ziyaretçi olmalı bence.
  • Gel git yapan kelimelerde düz url alınabilir, nofollow işlem yapılabilir. Gel git varsa kısaca site güçsüz ama doğru yoldasınız demek. Site içi kusursuz olan sitelerde çok rekabetli kelimelerde 15-20. sıralardan giriş alıp gel git yaşadım. Çözümü bence link dengesinde ve siteyi güçlendirmekte. Buda kapsamlı bunu da cryptosam.com da anlatacağım.
Gibi gibi kendimce uzayıp giden deneyimlediğim şeyler oldu. Sizlerde deneyimlerinizi yazarsanız ortak bir liste gibi bir şey çıkararak kesin ve net yöntemleri belirleyebiliriz.
 
Yorum çok önemli. Farklı IP ve güncel yorumlarla sayfa gücü artırılıyor.
Ayrıca sosyal medya hesaplarınında olması gerekli. Facebook'ta ara sıra gönderi öne çıkarıp sosyal ağdan hem de trafik akışı sağlanmış olur.
 
Sitenin açılış hızını arttırmak için özellikle global bir siteyle çalışıyorsanız CDN (Content Delivery Network) kullanımı çok fayda sağlıyor. CDN kullanımı için isterseniz Amazon'ın sistemini kullanabilirsiniz. İstersenizde MaxCDN sizin için farklı bir çözüm yolu olacaktır.
 
Bu hep söylenir ama "benzersiz içerik" + "bu içeriklere facebook, twitter vb. sosyal medyalardan hit, sponsorlu hit" bknz: Onedio
 
SEO artık tamamen içeriği gidiyor. Google'nın manuel olarak tüm içerikleri denetleyip kalitelileri öne çıkarttığını düşünüyorum.
Sıralamalarda dalgalanmalar bana göre de sitenin tam gücünü almadığının kanıtı. Ve hitsiz siteden backlink eklemenin artık hiçbir faydası yok.
 
Site günlük 50-100 yorum alıyor. Ana kelimede ilk 5 te, diğerlerinde ilk 15 te, aylık 1 milyon aranma hacmi var. hit 1K yı geçmiyor. yarısıda sosyal medyadan. alexa tr30000 civarı. Ama hit az değil m
 
Hocam artık sadece news kayıtlı sitelerden tanıtım yazısı alıyorum. Yada Edu ve Gov uzantılı sitelerden tanıtım yazısı, profil backlink, az bişeyde yorum backlink almaya gayret gösteriyorum. Whois backlink artık spam algılanıyor.
 
Geri
Üst