• 1. Daha Önce SEOcry.com üstünden yayın yapan sitemiz Cryptosam Forum olarak yeni alan adımıza aktarılmıştır.
    2. Sitemize kayıtlar incelemeden geçerek tamamlanmaktadır. Tüm kayıtları tek tek inceleyerek platformumuzda en doğru kişiler ile fikir alış verişi yapmaya - yapmanıza gayret ediyoruz.

2015 SEO Değerlendirmesi

GeneraL

Kayıtlı Kullanıcı
Bir haber sitesinde yayınlanan haberimiz.

SEO Sektörü, Panda ve Penguen güncellemelerinden sonra uzmanlaşan bir kadroyla yoluna devam etmesini seyrettiğimiz bir yıl yaşadık. 2015 yılında SEO çalışmalarının, web sayfasının ilk açıldığı günden yorumlanması gerektiği kanısının güçlendiği bir yıl olduğunu da belirtebiliriz. Arama motoru optimizasyonun da temel felsefenin en iyisini yapmak olduğu, bir proje yöneticisinin şart olduğu konusunu güçlendirdi. Çünkü 2015 yılında SEO çalışmaları diğer tüm faktörlerle entegreli hale geldi.

Bu konu da şu çok belirgin oldu ki Google sisteminde sadece İnternet üzerinden verilen verilerden daha fazlasına ihtiyaç duyduğunu farketti ve sıralamalarda ilk realite tepkileri kendi çalışması içerisinde almaya başladı. Bu çalışmaları da Google Plus ile başlattığını belirtebiliriz. SEO'yu tam merkeze yerleştirdiğimiz zaman Adwords, Google Plus, Facebook, Twitter ve Diğer web siteleri verilerini en iyi sıralama için kullanmaya devam etti. Fakat sosyal medyaya verdiği önemi önceki yıllara göre biraz daha artırdı. Önümüzde ki yıllarda sosyal medya paylaşımlarının sıralamaya etkisinin daha da artacağına kesin gözüyle bakıyoruz.

Ülkemizin Kurumsal SEO çalışmaları yapan Maximsem.com SEO uzmanı Tahir Dinç bu yıl hakkında şu şekilde bir açıklama yapıyor; "Google artık sosyal medya kanallarının verilerini daha iyi bir sıralama için kullandığını saklamıyor. Aksine web sayfasına ait sosyal medya hesabı üzerinde bir paylaşım yapıldığında sosyal medya hesabına ait web sayfası + puan kazanmakta ve sıralamalarda iyileşmeler yaşamaktadır, diye belirtiyor. İşte mesele tüm bu verileri dengeli bir şekilde başarıyla yönetmekte yatıyor." diyerek belirtiyor.

2016 Yılı Kaliteli Projelerin Yılı

İnternet'in her sektörü derinden etkilendiği geçiş dönemi dediğimiz bir süreci yaşıyoruz. İnternet'e ayak uyduramayan firmalar maalesef o eski yüksek cirolu dönemlerini yaşayamıyorlar. İşte 2013 yılında trend haline gelen ve işlevselliğini hala koruyan "InBound Marketing" kurallarını benimsemenin önemi burada ortaya çıkıyor. Doğru reklamın, doğru sırada ve bir hedef üzerine verilmesi gerekliliğini yaşadığımızı belirtebiliriz. Google ile sınırlı kalmadan tüm reklam merciilerini kullanmakta gereklidir.
Kurumsal site mantığının ise değişim ve evrimleşme yaşadığı son yıllarda 2016 yılına girişimizle güncel halinin; kurumsal sitenin, e-ticaret aktivitesi içeren site olduğunu belirtebiliriz. Son aylarını yaşadığımı 2015'te Google kartlarını daha fazla açarak bir siteden beklentilerini de paylaşmaya başladı. Sitede kullanıcıların ne kadar durduğundan, tekrar gelmesine kadar bir çok faktörü "On-Page SEO" içerisinde paylaştı. Bunların dikkat edilmesi gereken önemli husular olduğunun da altını çizmek gerekiyor.

Proje Yöneticisi ile SEO Neden Birleşti?

Arama motorlarında sıralama iyileştirme çalışmalarında biraz önce bahsettiğimiz gibi projeyi baştan yorumlamak gerektiği ortaya çıktı. Aynı zamanda siteyle alakalı tüm girdilerin bir kişide birleşmesi ve bu verilere göre en doğru hamlenin atılması gerektiği ortaya çıktı. Örneğin; reklam panolarında verilen dış mekan reklamlarında paylaşın web sayfası adresinin bile günümüzde SEO çalışmalarına katkısı var. Adwords ve sosyal medya kanallarının da aynı şekilde faydasından bahsedilebilir. Site ziyaretçisinin, site üzerinde ki hareketleri tıkladığı site alt sayfaları vb girdilerinin proje yöneticisinde değil SEO'da birleşmesi gerektiği kanısını doğurdu. Çünkü tüm bu faktörler direk olarak web sayfasına fayda veya zarar sağlayabilmektedir. Tüm bu yoğun veri girişini zihinde toplamak ve yorumlamak ise gerçek anlamda işinde uzman bir SEO'ya ihtiyaç doğurmaktadır.

Google uzman bir SEO ile çalışması gerektiği konusunda ise oldukça teşvik edici. Çünkü işinde iyi olmayan bir SEO uzmanının elbette filtrelerinden birisine takılacağını bilmektedir.

http://www.maximsem.com/
 
Geri
Üst