• 1. Daha Önce SEOcry.com üstünden yayın yapan sitemiz Cryptosam Forum olarak yeni alan adımıza aktarılmıştır.
    2. Sitemize kayıtlar incelemeden geçerek tamamlanmaktadır. Tüm kayıtları tek tek inceleyerek platformumuzda en doğru kişiler ile fikir alış verişi yapmaya - yapmanıza gayret ediyoruz.

Penguen 3.0 Uyumlu Paketler! Yetişen Alıyor!

Süha Mete

Kayıtlı Kullanıcı
Yok penguen 3.0 uyumlu paket, olmayacak da. Paketçiler veya backlink sağlayıcılar;
  1. yayın başlangıç tarihinden itibaren tanıtım yazısı yayınlarsa
  2. 10 tanıtım yazısı varsa en azından beş on tane de özgün linksiz içerik yayınlamazlarsa
  3. güçsüz drop domainlerle tanıtım yazısı ve paket satarlarsa
  4. whois backlink diye arama motorlarındaki site:siteadi.com şeklindeki raporları bizlere yollarlarsa
  5. bir makaleyi hala onlarca foruma onlarca bloga göndertiyorsanız, gönderiyorlarsa veya
.
.
.

Penguen 3.0 uyumlu bir paket olmaz, bu saydıklarım düzelse bile gene de bu paketler artık işlemeyecek. Şişmiş balon gibi olacaktır siteniz, doğal bir görünüm olmayacak. Vakti gelince de patlayacak. Google bu kadar adwords gelirlerini düşünüyorken o balon patlayacak.

İstemiyorsanız böyle bir durum yaşamak ya seo'yu öğrenin araştıra araştıra ve kendiniz yapın. Vaktiniz varsa mutlaka kendiniz yapın. Ya da profesyonel olarak paketlerden uzak kalan kişilerle çalışın. Seo bilgisinin fazlalığına inandığınız kişilerle çalışın.

Bu yukarıdaki liste güncellenecektir, biraz sinirliyim zaten. Bu listeye başlayayayım dedim bari, insanlar paket alırken ne aldığını iyice görsün istiyorum. Fazla düşünmedim bunu yazarken, varsa listeye eklenecek önerileriniz söyleyin ekleyeyim hemen. Çünkü bayağı madde var da eleştirilecek ve bilmeyene öğretilecek.

Bir iki gün önce bu konu hakkında daha detaylı yorumum:

erkolay;1095416' Alıntı:
Google'a elimiz mahkum ne yazık ki. Ve yine el mecbur Web Spam işlemlerinden bir an evvel kendimizi sıyırmamız lazım. Sitesine günde 10-15 tane tanıtım yazısı ekleyen, SEO'yu sırf backlink sanan ucuz paketçilerle çalışıp hiper beklentiler içinde olanların yediği darbe var ortada. Canı yanan çok oldu. Öfkeyle bir çok şeyler yazıyorsunuz, anlıyorum. Ama en uzman SEOcular bile şu an net bir genelleme yapamaz.

Penguen Algoritmaları başladığından beri pek de değişen bir şey olmadı aslında. Sadece Google'ın Web Spama karşı yaptırım dozu şiddetlendi. Önceki yaptırımlar küçük sıra kayıpları olarak uyarı niteliğindeydi. Ancak, şu an sert düşüşler yaşadınız, yaşayacaksınız.

Özellikle bu tür WM Forumlarında ağzı olan SEOcu olmuş. Eline bir otomatik makale ve link gönderen proğram geçiren uzman SEOcu olmuş. Adamlar peynir ekmek gibi satış yapıyor. Forumun en çok görüntülenen alanına reklam veriyorlar. Platin üyelikler alıp, beş para etmez link çöplüklerini her saniye gözlerimizin içine soktular. E bundan etkilenip de aslında SEO adına hiç bir olumlu özelliği olmayan çalışmalara kaptırdınız kendinizi.

Şimdi de nasıl kurtaralım diye peşimizdesiniz. Sorun bakalım o paketçilere, kurtarma stratejileri var mıymış? Size yine gelin daha yüksek paket yapalım da ne kadar çok link, o kadar hit vs. yalanlarını sunsunlar.

Ha, belki yönetim bu durumu gözönünde bulundurur da, artık Google SEO açısından zarardan başka bir sonuç doğurmayan bu paket başlıklarını engellerse, inanın hepiniz kurtulacaksınız.

Ticaret ahlakı hiç kalmamış. Bu çalışmaların Google SEO açısından zararlı olduğu bilgisi yeni bir şey de değil ve bile bile bu çalışmalara göz yumuluyor ve hatta en baş köşede yer verilip, reklam geliri sağlanıyor. Her şey satılmış. Daha ne desem boş.

Ya SEO çalışmalarına bulaşmayın, ya da gerçekten emek veren, sitenizin içinden başlayarak, doğal link inşası oluşturacak insanlar, kurumlar ile çalışın. Yapılan hatalar nedeni ile ne sektöre, ne de Google gerçeklerine laf etmeyin.

Canı yananlara geçmiş olsun. Can yakanların günahı boynuna olsun. Bu kepazelik de artık son bulsun.

Katılıyorum dediklerinize hocam. Tıpkı hani olur ya güzellik ürünleri olur ama cilde zarar veren içerikleri de barındırır kullanırsın biraz güzelleşirsin ama sonra patlarsın eskisinden daha iğrenç olunur.

Şimdi zararlı paket satanlar "ne yapalım almasalardı biz sadece sunuyoruz" demeleri mantıklı olur mu? KESİNLİKLE OLAMAZ! Sattığın şeyin bal gibi de yanlış olduğunu KENDİLERİ de biliyor olmasına rağmen hala devam ediyorlar ya ben cidden akıl sır erdiremiyorum.

50 100 paravanı var blogspot tumblr wordpress hepsinden neredeyse full tanıtım yazısı çıkışı yapıyor hala bununla yükseliş uçuş yaşayacaksınız diyorlar. Al işte uçuş yaşadı o hizmeti alanlar.

AKILLANIN PAKET ALIRKEN!

Bu kadar hiddetten sonra şahit olduğum bir olay daha anlatayım daha güzel şok olun. Kendilerini! tanırım görürüm r10 ve wmaracida hala aktif bir şekilde kop kop devam ediyor satışlarına tahminimce.

Film sitesine sahip bir arkadaş benden face'ten birkaç tavsiye istedi neler yapabilirim abi vs dedi. Ben de sitesi hakkında biraz daha bilgi istedim neler yapıyor neler yaptın vs diye. Birkaç haftalıkmış sitesi ve daha bir iki haftalıkken bu zatı muhteremden paket almak istemiş. Haliyle kelimeler de zor diye kendileri en büyük paketini TAVSİYE ETMİŞ!

Malum her paketçinin en büyük paketi de devasa linkler içeriyor ve çoğu link de yukarıda bahsettiğim şekildeki bloglardan ziyadesiyle mevcut oluyor. Size şimdi üç soru soracağım:

1- Bir iki haftalık siteye bu en büyük paket nasıl bir etki sağlar, hitsiz indexi fazla olmayan bir siteye ne yapar bu paket?

2- Paketi satan kişi, hangi siteye yapılacak dendiğinde siteyi site analizde veya whois sorgusu yapıp taratsa veya site sahibine sorsa sitenin yaşını öğrenebilir değil mi?

3- Öğrenebilirken, paketinin zararlı olma ihtimali çokça yüksekken bir xx para için Allah'tan iki basamaklı bu ücret! xx para için güzelim çocuğun sitesine bunu yapmaktan vazgeçmesi çok mu zor ey arkadaşlar?

En baştaki örneğim gibi bu tarz uyuşturucu gibi satış yapan kişilere karşı şu güncellemeyle birlikte büyük tavır aldım. Tekrardan diyorum akıllı davranın paket alırken!

Ek olarak: İsteyene kanıt da gösterilir, ayağını denk alsın demiyorum ama bari şu çöp paravanlarına yılda bir özgün içerik gir!
 
Aslında dedikleriniz doğru. Ama piyasa bu kadar bozukken, insan nefsi bazı şeylerden geri duramıyor. Şöyle ki; bazı şeyleri anlatacak, anlattığı şeye inandıracak bilgisi olmadığı için, zaten yoğun yanlış bilgiyle kafası dolmuş müşteri adaylarının duymak istediklerini papağan gibi söyleyerek başkasının alacağı parayı kendileri alıyor. Bu paketleri alan kişiler zaten o paketi birinden bulup alacaklar. Neden ilk karşısına çıkandan almasın, ilk karşısına çıkan kişi bu adama satmasın. Bu iş ticaret işi...

Başımdan geçen ufak bir olayı anlatayım;

"Ben Ziraat Yüksek Mühendisiyim ve ticaret ile uğraşıyorum. Dün kapıdan bir müşteri girdi. Benden bir sorunu için ürün istedi. Ben alternatif ürünleri gösterdim. Fakat yanında bu ürünü bilinçsizce kullanırsa sıkıntı çekebileceğini vücudundaki organlara ileriye dönük zarar vereceğini söyledim. Kadın şok oldu ve kafası karıştı, yanında eşi ile birlikte gelmişti ve ben bayana bu tarz ürünlerin tamamının bu tarz sıkıntılara sebep olabileceğini, fakat dikkat etmesi gerekli şeylerle bu sıkıntıları çekmeyeceğini söyledim. Ama kadına söylediğim şey çok riskli geldi. Satın almaktan vazgeçer gibi oldu. Daha sonra benim işimde birilerinin ahını alma ihtimali var. Ben size bunları anlatmadan satarsam zarar görebilirsiniz. Daha sonra eşine doğru yönelerek aslında ticarette böyle birşey söz konusu bile olamaz. Bir ticaret adamı malını kötüler mi, yada satılmasına risk birşey söyler mi? Ama benim misyonum bunları izah etmemeye el vermez dedim. Adam bana hak verdi. Daha sonra onlara bir başka müşterimle yaşadığım olayı anlatarak satışımı bitirdim. Bir başka müşterinin aynı ürünü almak için geldiğini ve o müşterininde kafasının karıştığını, acaba vücuduma çok zarar verir mi sorusunu defalarca sorduğunu. Benimde o müşterinin elinde gördüğüm CocaCola dan örnek vererek; Elinizdeki CocaCola dan daha az zarar vereceğine garanti veriririm gibi bir örnekleme yaptım. Daha sonrada kola örneğindeki müşterisine ürünü sattığım gibi, eşiyle gelen bayanada ürünü sattım."

Şimdi ben bu paket satan adamları kınamıyorum, suçlamıyorum. Benimde zamanında satın almışlığım var. Fakat ben olaya şöyle bakıyorum. Ben o adamlardan, paketlerini n yanında bu ve bunun gibi paketlerin nasıl bir etki yarattığı tecrübesini de yanında satın almış oldum.

Sizin yapmaya çalıştığınız şey taktir edilecek ve desteklenecek birşey. Fakat burda konuda geçen satıcı ve alıcıda bahsedildiği gibi bir suç yok bence. Umarım demek istediğim şeyi anlatabilmişimdir....
 
Misal bende çalışacak SEO cu arkadaş arıyorum bulamıyorum hepsi çöp işlemler yapıyor gelmiş bana övüyoda övüyo piyasa mezarcı adam dolu gidicen yabancılara yaptırıcan aslında...
 
Aslında dedikleriniz doğru. Ama piyasa bu kadar bozukken, insan nefsi bazı şeylerden geri duramıyor. Şöyle ki; bazı şeyleri anlatacak, anlattığı şeye inandıracak bilgisi olmadığı için, zaten yoğun yanlış bilgiyle kafası dolmuş müşteri adaylarının duymak istediklerini papağan gibi söyleyerek başkasının alacağı parayı kendileri alıyor. Bu paketleri alan kişiler zaten o paketi birinden bulup alacaklar. Neden ilk karşısına çıkandan almasın, ilk karşısına çıkan kişi bu adama satmasın. Bu iş ticaret işi...

Başımdan geçen ufak bir olayı anlatayım;

"Ben Ziraat Yüksek Mühendisiyim ve ticaret ile uğraşıyorum. Dün kapıdan bir müşteri girdi. Benden bir sorunu için ürün istedi. Ben alternatif ürünleri gösterdim. Fakat yanında bu ürünü bilinçsizce kullanırsa sıkıntı çekebileceğini vücudundaki organlara ileriye dönük zarar vereceğini söyledim. Kadın şok oldu ve kafası karıştı, yanında eşi ile birlikte gelmişti ve ben bayana bu tarz ürünlerin tamamının bu tarz sıkıntılara sebep olabileceğini, fakat dikkat etmesi gerekli şeylerle bu sıkıntıları çekmeyeceğini söyledim. Ama kadına söylediğim şey çok riskli geldi. Satın almaktan vazgeçer gibi oldu. Daha sonra benim işimde birilerinin ahını alma ihtimali var. Ben size bunları anlatmadan satarsam zarar görebilirsiniz. Daha sonra eşine doğru yönelerek aslında ticarette böyle birşey söz konusu bile olamaz. Bir ticaret adamı malını kötüler mi, yada satılmasına risk birşey söyler mi? Ama benim misyonum bunları izah etmemeye el vermez dedim. Adam bana hak verdi. Daha sonra onlara bir başka müşterimle yaşadığım olayı anlatarak satışımı bitirdim. Bir başka müşterinin aynı ürünü almak için geldiğini ve o müşterininde kafasının karıştığını, acaba vücuduma çok zarar verir mi sorusunu defalarca sorduğunu. Benimde o müşterinin elinde gördüğüm CocaCola dan örnek vererek; Elinizdeki CocaCola dan daha az zarar vereceğine garanti veriririm gibi bir örnekleme yaptım. Daha sonrada kola örneğindeki müşterisine ürünü sattığım gibi, eşiyle gelen bayanada ürünü sattım."

Şimdi ben bu paket satan adamları kınamıyorum, suçlamıyorum. Benimde zamanında satın almışlığım var. Fakat ben olaya şöyle bakıyorum. Ben o adamlardan, paketlerini n yanında bu ve bunun gibi paketlerin nasıl bir etki yarattığı tecrübesini de yanında satın almış oldum.

Sizin yapmaya çalıştığınız şey taktir edilecek ve desteklenecek birşey. Fakat burda konuda geçen satıcı ve alıcıda bahsedildiği gibi bir suç yok bence. Umarım demek istediğim şeyi anlatabilmişimdir....

Hocam giden güzelim site aylarca emek olursa, bir öğrencinin kenarda biriktirdiği 120 lirası olursa ben sizin "suç yok bence" tavrınıza kesinlikle katılmamaktayım. Saydığım şu 2 şeyi konuşalım. Aylarca emek ver sitene göz bebeğine, sonra bilinçsizce paket al. Bilinçli satıcı da zarar vereceğini söylemesin. Site çöp olsun indexlenme süresi kafayı yesin, sıralamaya sokmasın seni. Bir ay yukarıda olup bir daha gelemedikten sonra (backlinkleri sildirt bilmem ne cart curt bunlar da zor işler, bunlar olmadığını varsayıyorum) ne anlamı var ki? Güzelim siten gitmiş uçmuş ölmüş patlatmış sıfatını siz getirin adamın teki!

2- Hocam para kolay kazanılan bir şey mi ki bu adamlar göz göre göre riski bol şeyler yapıyor. Ben de size konudaki örneğimi tekrar belirteyim, güzellik kremi adı ama geçici veya yan etkisi ana etkisinden bol. Hatta yüksek ihtimalle de ana etkisinin etkisi geçecek yan etkileri yüksek basacak bir krem bu. Fiyatı da hani güzel olmaya emek veren her kişi için ufak bir meblağ değil. 120 lira 140 lira 100 lira vs vs. Bu parayı herhalde kremi satan o kadar fazla görmüş ki, cüzdanı o kadar geniş ki empati yapmaktan ACİZ! Aldığı paranın haram olmaya kadar emareleri var, bu kadar açık ve sivri konuşuyorum hocam. Kitapları açtırtıp hem satın alanın suçlarını hem satıcının suçlarını da yazar çizerim dini temellerle anlatarak, bir kaç saatimi alır almaz.

Sizin yaşadığınız olayda sizin yaptığınız farz mukabilinde. Ürününün bayi tarafından yani satıcı tarafından herşeyi anlatılması gerekir. Alıcının da her şeyini incelemesi gerekir, ticaret ahlakı bunu gerektirir. Birinin eksik olması bozar düzeni. Siz de en doğrusunu yapıp anlatmışsınız, ticaret tecrübenizle de satışı bağlamışsınız. Ne mutlu size, ne mutlu işinize. Fakat sizin yaşadığınız sektördeki bu örneğinizi, benim ÖRNEKLERİME(birden fazla kişi geldi bu film sitesine bilmem ne sitesine en yüksek paketini tavsiye etmeler) oturmamakta, benzememekte. Adam zararını söylemeden üstüne üstlük bir de en yüksek paketini tavsiye etmiş hocam, aşırı gülünç bir o kadar da sinir bozucu durum. Siz adam gibi anlatmışsınız bu ürün şöyle yararlıdır bütün ürünler şöyledir, sonra da kıyasınızı yapıp satmışsınız.

Allah aşkına kaç paketçi bu süreçten geçirterek satışlarını yapıyor? Kaç müşterisiyle bu kadar konuşarak iş yapıyor? Yüzde 20 10...

Parayla bu tecrübeyi satın alacaklarına bu konuyu yukarıda tutmamızın sayesinde, okuyarak 3-5 dk VAKİT harcayarak bu tecrübeyi kazanmalarını isterim. Yegane amacım da budur, bu konunun aynısını 21 Ekim 2014'te açtım hocam wmaraci'da http://wmaraci.com/forum/arama-moto...-0-uyumlu-paketler-yetisen-aliyor-186399.html Birilerinin satış sayısını azaltıyorum diye (bence pek azalmıyor da neyse) tek kişi bana laf etmesin hele o ayrı bir dünya.

Birilerini vakit ayırarak okuyacakları şu konuyla bilinçlendirip, olası sıkıntılardan sorunlardan uzak tutabiliyorsam ne mutlu da bana.

Misal bende çalışacak SEO cu arkadaş arıyorum bulamıyorum hepsi çöp işlemler yapıyor gelmiş bana övüyoda övüyo piyasa mezarcı adam dolu gidicen yabancılara yaptırıcan aslında...

Gizli seocu çok hocam, ciddi seo yapan seocu tabi :)
 
Son düzenleme:
Hocam ağzınıza sağlık gerçekten çok kalbi konulardan birini detaylıca anlatmışsınız. Dediğiniz gibi halen millet deli gibi bu paketlerden alıyor ve almaya devam ediyor. insanlar bu işlerin genellikle sabırla ve itina ile büyüdüğünü farkettiklerinde, bazen çok şey kaybetmiş oluyorlar maalesef...
 
Hocam ağzınıza sağlık gerçekten çok kalbi konulardan birini detaylıca anlatmışsınız. Dediğiniz gibi halen millet deli gibi bu paketlerden alıyor ve almaya devam ediyor. insanlar bu işlerin genellikle sabırla ve itina ile büyüdüğünü farkettiklerinde, bazen çok şey kaybetmiş oluyorlar maalesef...

Şu güzelim forumda ciddi seo yapanlardan daha az lakayıt olarak, herkesin iyiliği adına daha ciddi-güzel yorumlarla bu konuda bulunmalarını isterdim ama isteyince olmuyor her şey. Biz seocular da gözümüzü kapatıyoruz onlar da oyunlarına devam ediyorlar. Kimse şu riskli işlemlerin alasını yapan paketçilere düzgün ağzını açmıyor, cidden şaşırtıcı. Umursamıyoruz herhalde ne ediyorlar ne etmiyorlar...
 
Şu güzelim forumda ciddi seo yapanlardan daha az lakayıt olarak, herkesin iyiliği adına daha ciddi-güzel yorumlarla bu konuda bulunmalarını isterdim ama isteyince olmuyor her şey. Biz seocular da gözümüzü kapatıyoruz onlar da oyunlarına devam ediyorlar. Kimse şu riskli işlemlerin alasını yapan paketçilere düzgün ağzını açmıyor, cidden şaşırtıcı. Umursamıyoruz herhalde ne ediyorlar ne etmiyorlar...

Karışmak birşeyi değiştirmiyor internette hala yenilemeyen link alın ulan köpek gibi link alın siteniz yükselecek al al al yapısı hakim adam sanıyor ki sitesine yaptıracağı her yere link ekletme işlemi yok işte whois backlink yok edu yok cart curt bi anda 2 bin tane alınca hemen sitesi yükselicek falan

Biz elimizden geldiği kadar makaleler yazarak bilinçlendirmeye çalışsakda bu tabu yıkılmayacak çünkü servis edilme şekli çok hoş yapılan kelime oyunları muazzam daha ne olsun birde alan memnun satan memnun ilk 1 ay sitesi 1.sırada çıkınca seviniyor sonraki algoritma güncellemesinde ise hop SPAM aklı başına geliyor ama zor oluyor

Birşeyleri öğrenmek için illaki kötü olayların olması gerekmekte dünya düzeni ne yaparsın...
 
Karışmak birşeyi değiştirmiyor internette hala yenilemeyen link alın ulan köpek gibi link alın siteniz yükselecek al al al yapısı hakim adam sanıyor ki sitesine yaptıracağı her yere link ekletme işlemi yok işte whois backlink yok edu yok cart curt bi anda 2 bin tane alınca hemen sitesi yükselicek falan

Biz elimizden geldiği kadar makaleler yazarak bilinçlendirmeye çalışsakda bu tabu yıkılmayacak çünkü servis edilme şekli çok hoş yapılan kelime oyunları muazzam daha ne olsun birde alan memnun satan memnun ilk 1 ay sitesi 1.sırada çıkınca seviniyor sonraki algoritma güncellemesinde ise hop SPAM aklı başına geliyor ama zor oluyor

Birşeyleri öğrenmek için illaki kötü olayların olması gerekmekte dünya düzeni ne yaparsın...


Aslında bende mesajımda bunu dile getirmeye çalıştım. Tamam bilinçlenme daha da arttı piyasada, fakat bu paketleri satan ve alan her zaman birileri olacaktır. Çünkü her sektörde, her piyasada tecrübeli insanlar kadar, tecrübesiz insanlarda var olacak. Bundan dolayı biz elimizden geldiğince anlatalım, o tecrübesiz insanların tecrübelenmeleri için... Arkadaş güzel bir şekilde anlatmış...
 
Süha çok güzel bir konuya değinmişsin. Ancak daha 5-6 yıl uğraşmak lazım bu kişilerle alışveriş yapan insanların kendisini değiştirmesi için. Bilinçsizlik hat safhada maalesef.
 
hırsızlık ve dolandırıcılığı bir yoluıda bilinçsizlik ve hırs şeklinde oluyor, çalan malı çalınanın ya hırsını veya cahilliğini kullanıyor, işe yaramayacağını bildiği halde, çalıyor gasp ediyor. Sahte ilaç, sahte para üreten alçak kalpazanlar gibi.
 
Geri
Üst