• 1. Daha Önce SEOcry.com üstünden yayın yapan sitemiz Cryptosam Forum olarak yeni alan adımıza aktarılmıştır.
    2. Sitemize kayıtlar incelemeden geçerek tamamlanmaktadır. Tüm kayıtları tek tek inceleyerek platformumuzda en doğru kişiler ile fikir alış verişi yapmaya - yapmanıza gayret ediyoruz.

Seo Kurallarına Uygun Makale Yazabilmek

Tyler

Kayıtlı Kullanıcı
seo-uyumlu-makale-680x380.jpg


SEO KURALLARINA UYGUN MAKALE YAZMAK VE MAKALEYİ SİTEYE ENTEGRE ETMEK

Seo uyumlu makale kavramı ortaya çıktığından beri birçok farklı görüş ve düşünce iddia edildi. Arama motorları ile uyumlu bir içerik hazırlarken sık yapılan hatalar ile konumuza başlamamız hataları başta fark etmenizi de sağlayacaktır.

SEO UYUMLU MAKALE YAZARKEN SIK YAPILAN HATALAR
– Anahtar kelimelerin yoğunluğunun %1 oranından fazla kullanılması. Örneğin 100 kelimelik bir makale yazıyorsanız anahtar kelimenizi 1 defa geçirmeniz içeriğinizi seo açısından önemsiz içeriğe dönüştürmemesi için idealdir.

– İçerik sadece kelimelerden oluşan bir çöp yığını olmasıdır. İçerik ne idi kısaca hatırlamak gerekirse insanlara bilgi vermesi gerekiyordu. Bu nedenle öncelikli tercihinizin arama motorlarından ziyade ziyaretçilere yönelik hazırlanması gerekiyordu.

– Araştırma yapmadan direkt olarak genel bir bilgi içeren içerikler üretmeniz sizi diğer rakip sitelerinizden ayırmaz. Bu nedenle önce yazacağınız içerik konusunda bilginiz yok ise araştırarak sizin bilgi sahibi olmanız ve bu bilgileri ziyaretçilerinize anlatmanız gerekmektedir.



0’DAN SEO UYUMLU MAKALE HAZIRLAMAK
– Öncelikle anlatacağınız konu hakkında ziyaretçilere işe yarar hangi bilgileri vereceğinizi bir kağıda başlıklar halinde not alın.

– Aldığınız notlar dâhilinde ziyaretçilerin aklında soru işareti oluşturacak soruları da not alın. Zira içeriğinizin bazı alanlarında soru cevap şeklinde bu belirsiz sorulara da cevap verme hakkınız doğacaktır.

– Ardından içeriğinizi bir kurgu içerisinde hazırlamak adına içerikte değineceğiniz ana başlığı ve alt başlıkları sıralayarak hazırlayın.

– İçeriğinizin iskeleti şu anda hazır sıra geldi yazım aşamasına. Yazım aşamasında anlattığınız başlıktan ve konudan kesinlikle uzaklaşmayın.

– Paragraflarınızın 3-4 satırdan oluşması okuyucunun gözüne de zor okunacak bir yazı olarak gözükmesini engeller.

– Kendinizi kelimeler ile sınırlandırmayın. Örneğin 300 kelimelik bir yazı yazayım diye şartlamayın. Bu sizi konuyu aktarırken duraksatacak bir unsurdur.

– İçeriğinizin sonuna doğru tüm yazınızı özetleyecek bir kısma yer verin. Bu alanda başlıklar halinde hangi bilgileri aktardığınızı özetleyin. Bazı okumayı sevmeyen ziyaretçiler için bu alan aradığı içerik olup olmadığına karar vermesi için etkilidir.

– Gerçekten okunabilir yazılar yazmaya çalışın. Yazılarınızı öncelikle Word gibi yazım ve imla hatalarını gösteren programlar üzerinde hazırlayarak tüm yazım ve imla hatalarını giderin. Zira kusursuz ve hatasız içerikler okunmaya değerdir.

– Özgün resimler kullanmaya çalışın, eğer böyle bir imkânınız yok ise ekran görüntüsü alarak bile resimlerinizi özgün hale getirmeniz mümkündür. Dilerseniz Shutterstock gibi ücretli resim depolarından da özgün resimler tedarik edebilirsiniz. Photoshop bilginiz var ise kendi resimlerinizi içeriğiniz için özel olarak oluşturabilirsiniz.

– Altın ipuçları ile ziyaretçilerin başka sitelerde bulamayacağı önemli bilgiler verin. İçeriğinizin kalitesini ve sabit okuyucu kitlesini arttıracak önemli bir faktördür.

– En son işlem olarak makale içerisinde istem dışı kullandığınız anahtar kelimeler olduğunu görebilirsiniz. Bu kelimeleri kalın, renkli veya italik olarak işaretleyebilirsiniz. Eğer anahtar kelimelerinizi kullanmadıysanız uygun olan ve anlam bozukluğu yaratmayacak bir yere ekleyebilirsiniz.

MAKALENİN SİTEYE DOĞRU ŞEKİLDE EKLENMESİ
Makaleniz artık sitenize eklenmeye hazırsa bu alanda dikkat etmeniz açıklama ve anahtar kelime kısımlarıdır. Eğer WordPress gibi hazır altyapılar kullanıyorsanız mutlaka bir seo eklentisi bulundurmalısınız. All in One Seo, Yoast Seo eklentileri sizin için ideal olacaktır.

İçeriğinize özel açıklamalar yaratın. Genellikle içerik eklenirken içeriğin ilk cümlesinin alınması arama motorlarında çıkan sonuçları inceleyen ziyaretçi için yeteri kadar ilgi çekici olmayacaktır. Ayrıca açıklama alanının da 160 karakterden fazla olmaması gerekmektedir.

Açıklama için şu ipucunu da deneyimleyebilirsiniz. Oluşturduğunuz içeriklere yakın bir başlığı Google’da aratarak sizin en çok ilginizi çeken açıklamayı içeriğinize göre revize edebilirsiniz.

İçeriğiniz eğer ki kendi başlığınızı arattığınızda 2-3 sıralarda bile yer alsa sadece açıklamanız sayesinde tıklanma ve tercih edilme oranınızı arttıracaktır.

Anahtar kelimeleriniz tamamen içeriğiniz ile alakalı kelime öbeklerinden oluşmalıdır. Örneğin siz içeriğinizde seo uyumlu makale konusuna değindiyseniz örnek anahtar kelimeler şunlar olabilir.

Altın İpucu: Anahtar kelimelerinizi belirlerken Anahtar kelime planlayıcı, Yandex Wordstat veya Google Autocomplete özelliklerinden yararlanın. Tarafımızdan ön görülen anahtar kelime sayısı 1-3 arasındadır.

Örnek anahtar kelimeler :

seo uyumlu makale nasıl yazılır – seo uyumlu makale yazımı – seo uyumlu içerik

kaynak: Alayel
 
Çok tesekkurler

Imzamdaki site yukarıdaki maddelerin tamamını barındırıyor kendimle gurur duydum:)
 
Ben samimiyete inanırım, seo uyumluymuş bilmem neymiş aynı şeyi tekrar etmek kullanıcıyı bayıyorsa sıkıyorsa google buna spam demektedir. Kullanıcıyı sıkmamak asıl amaç ziyaretçinin istediğinide veriyorsanız korkmayın seo uyumsuz olsada olur.

Bazı piyadaki kurallara uyayım diyip boşuna ne kendinizi ne ziyaretciyi kasmayın.
 
Ben samimiyete inanırım, seo uyumluymuş bilmem neymiş aynı şeyi tekrar etmek kullanıcıyı bayıyorsa sıkıyorsa google buna spam demektedir. Kullanıcıyı sıkmamak asıl amaç ziyaretçinin istediğinide veriyorsanız korkmayın seo uyumsuz olsada olur.

Bazı piyadaki kurallara uyayım diyip boşuna ne kendinizi ne ziyaretciyi kasmayın.

Burada asıl amaç kurumsal bazlı siteler içindir. Blog siteleri değildir ;)
 
Geri
Üst