• 1. Daha Önce SEOcry.com üstünden yayın yapan sitemiz Cryptosam Forum olarak yeni alan adımıza aktarılmıştır.
    2. Sitemize kayıtlar incelemeden geçerek tamamlanmaktadır. Tüm kayıtları tek tek inceleyerek platformumuzda en doğru kişiler ile fikir alış verişi yapmaya - yapmanıza gayret ediyoruz.

Adsense'e Nasıl Başvurmalı

eray

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba arkadaşlar,

Kendi adıma ilk kez açtığım sitem için adsense onayını ilk seferde nasıl aldım bundan bahsedeceğim. Birçok arkadaşın bu dertten müzdarip olduğunu bildiğim için bu konunun seocry gibi yükselişini beğendiğim bir forumda irdelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Aşağıda bir kaç madde halinde açıkladım;

Öncelikle sitenizden emin olun

Bu ne demek, sitenizde bulunan tüm kategoriler için yeteri kadar içerik girilmiş olmalı. Yani bir hevesle açtığınız o gereksiz kategorileri ana kategorilere dönüştürerek içeriklerinizi toplayın. Sitenizin hedef aldığı kitleyi bilin ve ona göre içerik üretmeye çalışın/devam edin. Sabırlı olun sitenize her gün içerik girerek güncel tutun. Sitenizin hiti 10-20-50 olması önemli değil. Aylarca içerik girdikten sonra başvuranlar var. Ben azar azar olmak kaydıyla iki ay içerik girdim günde girdiğim içerik sayısını 8-10'a yükselttiğimde başvurumu yaptım onayı ve pini aldım. Sitemin içeriği %100 özgün değildi girdiğim bir içerik 400 kelimeyse bunun 250'si kopyalamadır. Peki nasıl oluyorda kopya içerikle adsense onay veriyor dediğinizi duyar gibiyim. Girdiğim kopya içerikler rakiplerimde olmayan bilgiler. ;)

Temanız sade ve hızlı olsun

Sitenizin ana renkleri olsun. Nasıl dünyada en çok ziyaret edilen sitelerin birkaç ana rengi varsa sitenizinde aynı şekilde olmalı. Örnek bir ücretsiz, onay almış wordpress teması;

https://mythemeshop.com/themes/great/

Başvuru yaparken şu detayları eklemekte fayda var;
  • Adsense'e verilecek hesap numarası sahibi ile alacaklı adının aynı olması gerektiğini söylemeye gerek yok zaten. Belki ilk kez başvuracak olanlar bu yazıyı okuyup bu yanlışı düzeltebilir.
  • İsim Soyisim ve Adres bilgileri gibi size ait olan bilgileri türkçe karakter kullanmadan yazın.
  • Adsense'i nereden öğrendiniz sorusuna "panel/konferans" tarzında bir seçeneğini işaretlerseniz eğer adsense'in gözünce önemli biri izlenimi bırakırsınız. Bunun dışında bir seçenekle de başvursaydım onaylanırdım büyük ihtimal.
Tekrar başvuranlar aynı mail adresi ile denemeli mi?

Başvurupta onay alamadıysanız yapmanız gereken şey içeriği geliştirmek olacaktır. Bunu yaptıysanız aynı mail ile başvurup onay almamak için bir sebep göremiyorum. Farklı adres ile deneyenler illa ki olacaktır belki faydasını görürsünüz emin değilim.

Şimdilik bu kadar. Aklıma önemli bir detay gelirse eklerim. Tek madde olarak anlatacak olsam ilk maddeyi gösterirdim çünkü onun dışındakiler pişirilen yemeğin baharatıdır. Önce yemeğin malzemelerini tamamlayın ve pişirin gerisi kendiliğinden oluyor. :)
 
Arkadaşım teşekkür ederim konunu okudum, imzamda bulunan site tamamen özgün olarak re-write taktiği kullanarak oluşturuldu, 1-2 cümle hariç index çıkmaz google'de 26 adet konu ekledim. Site açılış tarihi 21.12.2014 sitenin seosuna ve görselliğine bakarsanız, şuan başvurmam mantıklı mı adsense? Cevabınızı beklyorum arkadaşlar.
 
Başvurumun hiç onaylanmadığı olmadı.

Ama kodları siteye ekledikten en geç 1 hafta içerisinde mutlaka atılırım.

Sebebi yok :)
 
Arkadaşım teşekkür ederim konunu okudum, imzamda bulunan site tamamen özgün olarak re-write taktiği kullanarak oluşturuldu, 1-2 cümle hariç index çıkmaz google'de 26 adet konu ekledim. Site açılış tarihi 21.12.2014 sitenin seosuna ve görselliğine bakarsanız, şuan başvurmam mantıklı mı adsense? Cevabınızı beklyorum arkadaşlar.

Hitin düşük olacağını tahmin ederek siz google'nin yerinde olsaydınız böyle bir siteyi kabul eder miydiniz? Reklamcılarımı düşünerek verim alabilmeleri için riske atmak istemezdim şahsen. Tavsiyem 1. ayı doldurduktan sonra başvurmanız. Şimdi onay alsanız bile düşük hit sebebiyle kazanç kaybı gibi bir endişeniz olmasın.. :)
 
Güzel bir yazı olmuş. Hocam bir soru sorcam pin artık eve bir zarfla gelmiyor diye duydum doğrumu
 
Geri
Üst