• 1. Daha Önce SEOcry.com üstünden yayın yapan sitemiz Cryptosam Forum olarak yeni alan adımıza aktarılmıştır.
    2. Sitemize kayıtlar incelemeden geçerek tamamlanmaktadır. Tüm kayıtları tek tek inceleyerek platformumuzda en doğru kişiler ile fikir alış verişi yapmaya - yapmanıza gayret ediyoruz.

2015 yılı Seo yöntemlerini tartışıyoruz!

cryptosam

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba. 2015 yılında hangi seo yöntemleri ne denli etkili, kim neler yapıyor ne sonuçlar ve tepkiler alıyor genel bir değerlendirme yapmamız hoş olur diye düşündük. Bu konuda yeni bir konu açtık. Konuya katkılarınızı ve sizinde deneme yanılma gibi yöntemlerinizi bekliyoruz.

Benim yaşadıklarım ve SEO yöntemim:
  • Site içi optimizeyi tam anlamı ile yapıyorum. Tüm yazılar hakkında, iletişim sayfası, gizlilik dahil özgün yazıyorum veya yazdırıyorum.
  • Sosyal medya hesaplarından facebook sayfa, google plus sayfa, twitter, pinterest hesaplarını açıp paylaşım yapıyorum veya yaptırıyorum. Tüm paylaşımlar linkli olmuyor. %30 oran linkli ise %70 oran klasik ilgi çekici paylaşımlar oluyor.
  • İlk adımda forum tanıtım ile adımı atıp düz urller ve alt sayfaların paylaşımı ile genel otorite kazandırıyorum.
  • Bu süreç içinde ad soyad ile yorum backlink alıyorum. (Maximum 2-3 günde birkaç adet.)
  • Firma rehberi tarzı yerlere eklemeler yapıyorum.
  • Youtubeye vs özgün video gönderiyorum. Video sıralama alıncaya kadar link çıkmıyor sıralama alınca 100 kelime ise açıklamayı 2 katına çıkarıp linki çakıyorum.
  • Son aşamada sıralamayı ve yükselişi sadece ana sayfadan linkleme ile sağlıyorum. Yani özgün ve kaliteli sitelerden sadece ana sayfadan ana kelime ve alt kelimeleri yayarak çıkış yapıyorum.
  • Sonrasında üsttekileri kesmeden devam ettiriyorum.
  • Kesilirse doğal olmadığı için manuel işlem alabiliyor. Bu nedenle sürekli hangi oranda devam edilebilecekse o oranda gidiyorum.
  • Liste güncellenecek. Birkaç farklı şey daha var uyguladığım...
Sizler neler yapıyorsunuz, nasıl adımlar izliyorsunuz yazarsanız hepimiz toplu bir yöntem listesi hazırlayıp madde madde sıralar, yeni sitelere çalışmaya başlayınca tamamen bu maddelere göre gidebiliriz. 80 madde vs olur numaralanır elde bir check listemiz olur gibi gibi.

Sizin yöntem ve fikirlerinizi, fayda ve sıralama aldırdığınız yöntemleri bekliyoruz.
 
Son düzenleme:
Bütün bu dediklerinizin yanında social signals'in çok faydası olduğunu düşünüyorum, geçen hafta bir facebook kampanyasında özellikle paylaşılan bir ürünüm çoğu siteyi geçerek ilk sayfada ilk 3e girdi.

Markething.me sitesi ile de sosyal sinyal yapabilirsiniz fakat fake sinyallerin ters tepebileceğinden korkuyorum.
 
Referral hit ve sosyal medya kaynaklı hitler çok faydalı. Aslında her şey genel hit ile ilgili. Sayfalarınız ne kadar çok hit alırsa, arama motorundan gelen hit de o derecede yükseliyor. Tamamen pazarlama ile ilgili. İngilizcesi olan arkadaşlar quicksprout.com/blog kısmından çok faydalı şeyler öğrenebilir bu konu ile ilgili.
 
Benim yaptıklarım Seo sayılmaz aslında fakat yaptıklarımı kısaca özetleyeyim. Ben Seo adına bilinçli olarak Tanıtım,Link alımı,Baclink ya da benzeri bir şeyi şimdiye kadar hiç yapmadım. Bir kaç blogum ve sitelerim var fakat Paravan blog hiç kullanmadım. Sitemdeki resimler alıntı fakat makaleler tarafımdan özgün olarak yazılıyor. Sitemi her zaman güncel tutuyor ve 2-5 arası sayfa paylaşımı yapıyorum. Sosyal ağları bilhassa Facebook'u çok etkin bir şekilde kullanıyorum. Sitemde sade,basit ve kolay dolaşılır bir tema kullanıyorum. Sitem için 2 kere tema satın aldım temalar çok güzel ve Profesyonel temalardı. Fakat nazarca ziyaretçisi basit ve sade temaları daha çok seviyor değişiklik yaptığımda hitlerde değişme oluyor. Yaptığım tek şey siteye içerik eklemek ve siteyi her zaman güncel tutmak diğer gelişen her şey benim dışımda gelişiyor yani şahsım özel olarak hiç bir Seo uygulamıyorum fakat kısa bir süre sonra bir Seo firmasına sitemi emanet etmeyi kodlama ve site içi optimizasyon yaptırmayı düşünüyorum.
 
Pbn,
Sosyal ortamda linkler, ve yorum linkler özellikle çok işe yaramaktadır. Gsa Ser ilede tier 2 olusturuyorum. ayda birmilyon aranmalı yabancı çok zor kelimede ilk 3'teyim. üstelik affiliate bi kelime :) Link akışı anlık olmamalı, belli aralarda olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Yoksa güncellemede işler ters gider :)
 
Bütün bu dediklerinizin yanında social signals'in çok faydası olduğunu düşünüyorum, geçen hafta bir facebook kampanyasında özellikle paylaşılan bir ürünüm çoğu siteyi geçerek ilk sayfada ilk 3e girdi.

Markething.me sitesi ile de sosyal sinyal yapabilirsiniz fakat fake sinyallerin ters tepebileceğinden korkuyorum.
Bu sitede mantık tam olarak ne? Türkçe içerik için kullanımı ne şekilde oluyor? Yani yabancı siteler içinmi vermiştiniz bunu?
 
Kullanıcıların ilgisini çekecek, tekrar tekrar ziyaret etmek isteyecekleri, aradıklarını buldukları ve her platformda çalışacak şekilde site kodluyorum.

Site içi seo da, tam anlamıyla html 5 ve schemayı hatasız şekilde kullanıyorum.

1 2 ay hiç ellemiyorum siteye sadece içerik atıyorum

sonrasındaki sosyal medya yönetimi dışındaki hiç bir link alımı vesaireye artık bulaşmıyorum , ziyaretçilerimden ne gelirse diyorum
 
Siteye özel, tasarım ve kodlama yapılması taraftarıyım. wordpress,joomla vb. cms sistemlerle yapılmış sitelerin seo'ya özel kodlamalara oranla negatif etki ettiğini düşünüyorum. Güzel bir şekilde kodlanmış scriptin sıralamaya faydası mutlaka olmalı çünkü emek harcayalım, özgün olalım diyoruz ama hazır sistemler kullanıyoruz. Bence altyapı oluştururken de google özgün olmamızı istiyor.
 
Bu sitede mantık tam olarak ne? Türkçe içerik için kullanımı ne şekilde oluyor? Yani yabancı siteler içinmi vermiştiniz bunu?
Sosyal medya hesabı ekliyorsunuz, google + , twitter veya facebook. Programi çalıştırıp puan kazanıyorsunuz. Sizin sayfanızı da tweet ve google + ile paylaşıyorlar.

Eskiden olan organik hit mantığında sosyal sinyal gönderiliyor, tabi twit ve google+ hesapları genelde yabancı. O yüzden sakıncalı olabilir dedim.
 
Konuyu bölüyorum ama alt sayfalardan degilde sadece anasayfadan nasıl link alıyoruz
 
Konuyu bölüyorum ama alt sayfalardan degilde sadece anasayfadan nasıl link alıyoruz
Sadece ana sayfada görünecek alt sayfalarda görünmeyecek. Wordpress temalarda genelde index.php veya home.php olur oraya eklersin. Sayfalamaları daall in one seodan noindex yapar followda bırakırsın olur biter:D
 
Benim yaptıklarım;

(Tamamı değil zaten büyük kısmını cryptosam yazmış)

- Blog yazısı yazdı isem pdf ini muhakkak oluşturup pdf olarak siteye de yüklüyorum (linksiz)
- Kurumsal işlerde slideshare, youtube ve vimeo ya özgün yazılar ve videolar atıyorum
- Nofollow - dofollow oranım % 45 nofollow % 55 dofollow yaptım etkisini de gördüm nofollow u arttırmayı deneyeceğim.
- Yabancı sitelerden backlink alırken pr/alexa/outgoing link kısmına bakıyorum.
- Blog yazılarında coreldraw ile resimleri ÖZGÜN olarak üretiyorum.
- En önemli kısım seo odaklı değil kullanıcı odaklı içerik yazıyorum/yazdırıyorum.
- Düzenli olarak ELLE sosyal medya paylaşımları yapıyorum.
- Path.com da paylaşım yapmayı deneyin etkisini göreceksiniz.

Linkbuilding/Gsa kısmına gelirsek. (paravan siteler için)

- Tier sayısını 10 a çıkarttım.
- Pdf, video ve sunum dosyası paylaşımını arttırdım.
- Anchor text i azaltıp contexual link i arttırdım.
- Ek olarak web 2.0 lara elle içerik girip kalanları otomatik yapmaya başladım.
- gene blog ve web 2.0 bloglarına manuel içerik üretmek önemli oldu arkadaşlar.
- Wiki halen etkili ama abartmamanız kaydı ile (min pr3)
- Son olarak yaptığınız hizmeti/işi tanıtmak için 30-35 usd ye videohive dan bir tane http://videohive.net/item/mio-animation-pack/10693345 şu tip template alın ve bunun üstünden içerik üretin (daha fazla seçeneğiniz olur ise daha iyi aklınızda olsun bu) ve bununla yürüyün.
 
Arkadaşlar eticaret siteleri ile ilgilit tavsiyelerinizi bekliyorum, hatta sitemi inceleyip bana tavsiyelerde bulunursanız çok sevinirim.

Bir konu da daha paylaşmıştım asıl sorunumu, ürünlerin genel hatları aynı olduğu için genel olarak tekil içerik konusunda çok sıkıntı çekiyorum.
 
Mesela bakın bu makale baştan sona eğer böyle devam ederse ve bi kaç kişi sosyal medyada link paylaşır üzerine Samet bi kaç yere linkleme yaparsa doğal görünecek şekilde

2015 seo yöntemleri kelimesinde maksimum 15 güne ilk 3 e girecektir
 
Şimdi öncelikle şunu belirteyim. Belli bir süredir 0 (sıfır) SEO yapıyorum. Ama SEO yaptığım tüm siteler (istisnasız) hepsinde istenilen konumdan yukarıda. Birkaç taktik vereyim naçizane.

- 2015 ve sonrası için geçerli olacak olan yöntem. SEO bağdaştırması.
- Nasıl anlatacağımı pek bilmiyorum ama bu 2 kelimeden anlayın. Anasayfayı yükseltmek için anasayfa ile alt sayfaları bağdaştırıyoruz. Bunu alakalı içerik ve backlink ile yapıyorum. Şöyle açıklanabilir: Anasayfa en üstte, sonrasında kuvvetli sayfalar geliyor. Bir nevi iskeleyi ayakta tutan ayaklar gibi.
- Hasthag kullanımını arttırın. Anahtar kelimelere #hasthag verin. Önümüzdeki 3 yıl için geçerli taktiktir.
- Sosyal medya sitelerinde milleti takip edin. Anahtar kelime ile usernameler alın ve aynı anahtar kelimelere #hasthag verin.
- Paravan blog açın ve çok kuvvetli yapın. Paravan blog konusunda çeşitlilik güzeldir fakat fark ettiğim şu. 1-2 tane açın ve çok kaliteli yapın. En az 20 içerik yaparsanız ana siteyi düşündüğünüzden daha fazla yükselteceksiniz.
- News kayıtlı sitelerden ayda en az 1 tanıtım yazısı alın.
- İçeriği viral yaptırmaya çalışın. Gerekirse para verin.
- Forum tanıtımında aşırıya gidince ceza verebiliyor. Ben hiç gitmedim ama takipteyim birkaç kişiyi ceza aldılar.
- Reddit anlamsız bir şekilde çok faydalı olmaya başladı. Kendi kanalınızı açın anahtar kelimeniz ile.

Tüm çalışmaların yapılmasındaki amaç anahtar kelime bağdaştırması. He bir de siteler kendi üzerinizde ise whois sorgularını açık tutun. Sizin isminizi görünce +1 ekliyor sanki 360 şart içinden bir tanesine. Öyle bir his var içimde.
 
Seonur, hashtag ile ilgili kaynak bilgi var mi elinizde? Cok onemli bir bilgi eger gercekse.
Blog yazisinda hem makale hemde pdf duplicate olmaz mi?
 
Kendi adıma şöyle bir şey geliştiriyorum.

hedeflediğim kelime misal film izle ise alt kelimelerini açıklamalarda kullanıyorum. ardından video yapıp yotube yüklüyorum bot yardımı ile özgünleştirip. böylelikle youtube linki almış oluyorum. Beyin bedava :D
 
Kendi adıma şöyle bir şey geliştiriyorum.

hedeflediğim kelime misal film izle ise alt kelimelerini açıklamalarda kullanıyorum. ardından video yapıp yotube yüklüyorum bot yardımı ile özgünleştirip. böylelikle youtube linki almış oluyorum. Beyin bedava :D
Özellikle film sitelerinde youtube bilmemne filmi izle deyip kısa 1 dklik videolar yapılıp atılınca iş yapıyor. Tek önemli nokta resim bile kullanmamak gerek full metinle alttan izlemek için sitemizi tıklayıp full izleyin denilirse telifle meliflede uğraşılmaz uzun soluklu hit akışı olur.
 
Geri
Üst